hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe fırsatı kaçırdı

    Fenerbahçe fırsatı kaçırdı
    expand

    Voleybol Kadınlar CEV Kupası Finali ilk maçında Polonya'nın Bank PBS Fakro takımı, Fenerbahçe'yi 3-2 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekişmeli geçen ilk sette Fenerbahçe, birinci teknik molayı 8-6 önde geçti. Popovich, Werblinska ve Bednarek Kasza ile etkili olan Bank PBS Fakro, ikinci teknik molayı 16-15 üstün tamamladı. Moladan sonra Fenerbahçe'nin hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, 20-16 öne geçti. Kim ile arka arkaya sayılar bulan Fenerbahçe, Paula'nın sayısıyla durumu 24-24 yaptı. Ancak Bank PBS Fakro ilk seti 26-24 alarak, 1-0 öne geçti.

    İkinci sette birinci teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı 16-14 önde geçen Fenerbahçe, Okuniewska'nın sayılarıyla skoru 24-20 yaptı.

    Sarı-lacivertliler hatalar yapınca Bank PBS Fakro üst üste aldığı sayılarla ikinci seti de 26-24 kazanarak, maçta durumu 2-0 yaptı.

    Üçüncü sete iyi başlayan Fenerbahçe, birinci teknik molayı 8-2 önde geçti. Ev sahibi ekip Popovic ve Werblinska'nın etkili oyunuyla farkı azalttı ancak ikinci teknik molayı da sarı-lacivertliler 16-14 önde tamamladı. Kim ile sayılar bulan Fenerbahçe, üçüncü seti 25-19 alarak, durumu 2-1'e getirdi.

    Dördüncü sete hızlı başlayan Bank PBS Fakro, arka arkaya bulduğu sayılarla birinci teknik molayı 8-1 önde geçti. Moladan sonra toparlanan Fenerbahçe, durumu 12-11'e getirmesine karşın, ikinci teknik mola da 16-12 Polonya temsilcisinin üstünlüğüyle geçildi. Oyuna ağırlığını koyan Kim ile etkili olan Fenerbahçe, kötü başladığı dördüncü seti 25-23 alarak, 2-2 eşitliği sağladı.

    "Tie break" setinde Werblinska, Jagielo, Serena ve Bednarek Kasza ile etkili olan Bank PBS Fakro, bu seti 15-11, maçı da 3-2 kazandı.

    Rövanş maçı, 2 Mart Cumartesi günü İstanbul'da Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılacak. Polonya ekibi ikinci maçı da kazanırsa kupayı müzesine götürecek. İkinci maçta Fenerbahçe galip gelirse, kupanın sahibini, maçın ardından oynanacak "altın set" belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow