hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Motta'nın cezası kaldırıldı

    Mottanın cezası kaldırıldı
    expand

    Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, TVF'nin Marco Aurelio Motta'ya verdiği cezayı kaldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF), Kadın Voleybol Milli Takımı'nın eski başantrenörü Marco Aurelio Motta'ya verdiği 2 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezasını kaldırdı.

    Marco Aurelio Motta'nın vekili Avukat Süleyman Dönmez tarafından yapılan yazılı açıklamada, antrenör Motta'nın, TVF'nin kendisine verdiği cezaya, süresi içerisinde itiraz ederek, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdığı bildirildi. Tahkim Kurulu da Motta'nın eyleminin düşünce açıklaması kapsamında olduğuna oy birliği ile karar vererek, 2 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezasının kaldırılmasını kararlaştırdı.

    Motta'nın, sözleşmesinin yenilenmeyeceğinin bildirilmesinin ardından medya organlarında yayınlanan açıklamaları nedeni ile Türkiye Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu, 25 Aralık 2012 gün ve 6 sayılı karar ile, TVF Ceza Talimatının 33. maddesinin 2. fıkrasında tanımlanan "Milli Takımların prestijine, voleybolun imajına ve marka değerine zarar verebilecek şekilde açıklama yapma, davranışlarda bulunma" fiilini gerçekleştirdiği gerekçesi ile Motta hakkında, "2 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası" uygulanmasına karar vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow