hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halkbank şampiyon

    Halkbank şampiyon
    expand

    Voleybolda Erkekler CEV Kupası finali rövanş maçında Andreoli Latina'yı 3-2 yenen Halkbank şampiyon oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Voleybolda, Erkekler CEV Kupası Finali rövanş maçında Halkbank, İtalya'nın Andreoli takımını 3-2 yendi. Final serisini 2-0 kazanan Halkbank, şampiyon oldu ve erkeklerde CEV Kupası'nı alan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

    Başkentli voleybolseverler karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Yer yer boşluklar gözlense de 7 bin 600 kişilik TVF Başkent Spor Salonu büyük oranda doldu.

    İlk setin ilk teknik molasına 8-7 önde giren Andreoli, ikinci teknik molayı da 16-14 üstün geçerek seti 25-21 kazandı: 0-1 İtalyan ekibi, ikinci sete hızlı başlayan ve 5-2 öne geçen Halkbank karşısında dengeyi kurarak, ilk teknik molaya 8-7 üstün girdi. Maçın başhakemi Georgios Georgouleas, İtalyan ekibinin kaptanı Pasquale Sottile'yi, verilen kararlara itiraz ettiği için iki kez uyardı. Setin devamında savunmada daha konsantre olan Halkbank, ikinci teknik molayı 16-14 üstün geçerek seti 26-24 aldı ve skorda eşitliği sağladı: 1-1

    Üçüncü sete blokta iyi başlayan ve ilk teknik molayı 8-4 önde geçen Halkbank, moladan sonra 11-5 ile maçtaki en yüksek farkı yakaladı. Abdelhay ve Diaz ile hücumda da etkili olan Halkbank, 16-9 önde girdiği ikinci teknik moladan sonra motivasyonunu yitiren rakibine karşı seti 25-17 alarak, 2-1 öne geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dördüncü sette direnç göstererek giriş yapan İtalyan temsilcisi, hem savunmadaki etkinliği hem de Halkbank'ın pas trafiğinde sorunlar yaşaması sayesinde ilk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molayı da 16-12 önde tamamladı.

    Setin devamında Halkbank, William Reid Priddy ve sonradan oyuna giren Can Ayvazoğlu'nun gayretiyle dengeyi yakalamaya çalışsa da Andreoli, 25-22 ile maçı tie-break setine taşıdı.

    Halkbank, tie-break setine hızlı giriş yaptı ve bir anda farkı 4'e çıkardı: 6-2 Priddy ve kaptan Hüseyin Koç'un sürüklediği Halkbank, seti 15-11 kazandı.

    Deplasmandaki ilk maçı 3-1, rövanş maçını ise 3-2 alarak seride 2-0 galip gelen Halkbank, böylece kupanın sahibi oldu.

    Halkbank, Türk voleybol tarihinde erkeklerde CEV Kupası'nı kazanan ilk takım unvanını elde etti. Karşılaşmayı, üçüncü sette salona gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Banu Can Schürman ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil de takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçtan sonra Halkbank'ın ABD'li oyuncusu William Reid Priddy, final maçının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi ve ödülünü Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'dan aldı.

    Halkbank'a madalyalarını CEV Asbaşkanı Banu Can Schürman ve TVF Başkanı Özkan Mutlugi, şampiyonluk kupasını ise Bakan Kılıç verdi. Andreoli takımı oyuncuları ise madalyalarını CEV Delegesi Natalia Kosturska ve Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'den aldı.

    Kupayı kazanan Halkbank oyuncuları ve teknik ekibi büyük coşku yaşadı. Oyuncular, kupa ile taraftarlarını selamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow