hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Triatlon Avrupa Kupası sona erdi

    Triatlon Avrupa Kupası sona erdi
    expand

    "Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013", Uluslararası Triatlon Birliği (ITU) Avrupa Yarışı ile sona erdi.

    Yedikule Sahili'ndeki yarışlarda elit (büyükler) kategorisinde 1,5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ile 10 kilometre koşudan oluşan parkuru, bayanlarda Rus sporcu Alexandra Razarenova birinci bitirirken, erkeklerde ise Fransız triatlet Aurelien Lebrun önde tamamladı.

    Altın madalya kazanan Rus Razarenova'nın 2.03.16'lık derecesinin ardından Ukraynalı Yuliya Yelistratova 2.03.34'lük derecesiyle gümüş, Sloven Mateja Simic ise 2.03.40'lık zamanıyla bronz madalya kazandı.

    19 triatletinin yarıştığı parkurda Türk sporculardan Ece Bakıcı 13, Ceren Orhanlı ise 14. oldu.

    Elit erkeklerde ise ilk 3 sırayı Fransız sporcular aldı. Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen yarışta şampiyon olan Aurelien Lebrun 1.50.03'lük derecesiyle altın madalyaya uzandı. Gümüş madalyayı 1.50.35'lik derecesiyle Simon Viain, bronz madalyayı 1.50.47'lik zamanıyla Yohann Vincent elde etti.

    19 triatletinin yarıştığı parkurda Türk sporculardan Fatih Azrak 30, Melih İlker Gücüyener 32, Bahadır Tama 33 ve Altay Oyguç 35. tamamladı.

    Madalya töreni

    Yarışların ardından genç ve elit kategoride ilk üç sıraya giren sporculara madalyaları verildi.

    Düzenlenen törende sporculara madalyalarını AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Başkanı Hamdi Güneş, TTF Onursal Başkanı Halil Kılıçoğlu, Avrupa Triatlon Birliği (ETU) Denetleme Kurulu Üyesi Ninan Blakkisrud ile diğer yetkililer verdi.

    Basın toplantıları

    Kategorilerinde birinci olarak altın madalyaya uzanan sporcular, basın toplantısı düzenledi.

    Elit bayanlarda altın madalyanın sahibi Rus sporcu Razarenova, İstanbul'da yarışmanın çok zevkli geçtiğini ve şampiyonluğun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
    Elit erkeklerde altın madalyaya uzanan Lebrun, İstanbul'da tekrar şampiyon olduğu için mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Genç bayanlarda şampiyonluğu elde eden Macar Zsanett Horvath, yarışta zorlandığını fakat aldığı sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Genç erkeklerin birincisi Rus Ilya Prasolov ise temiz bir denizde ve havada yarıştıklarını dile getirdi.

    Sporcuların ardından basın toplantısında konuşan Başkan Hamdi Güneş, başarılı bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, İstanbul'da daha büyük organizasyonlar düzenleyeceklerini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow