hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filenin Sultanları ev sahibine takıldı

    Filenin Sultanları ev sahibine takıldı
    expand

    CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'ndaki son maçında, ev sahibi Almanya'ya 3-0 yenildi. Grubu 2. tamamlayan A Milli Takım, çeyrek finale yükselebilmek için Belarus'la play-off oynayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, maça manşet hatalarıyla başladı. İyi manşet alamayan A Milli Takım, hücum organizasyonlarında aksadı. Almanya Kozuch ve Brinker ile etkili olurken Türkiye, Seda ve Büşra ile sayı aldı. İlk teknik mola 8-7 Almanya'nın üstünlüğüyle geçildi.

    Manşet hataları teknik moladan sonra da devam etti. Topu filenin öbür tarafına bazen bir, bazen iki pasta geçiren Türkiye karşısında sayı almakta zorlanmayan Alman ekibi, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. İyi servis atamayan A Milliler, oyundan iyice düştü ve set 25-19 Almanya'nın oldu: 0-1

    Almanya 2. sete köşelerden Fürst ve Ssuschke ile hücum yaparak başladı. İlk teknik molayı 8-5 önde geçen Almanya, daha sonra dışarı giden smaç ve servis atışlarından sayı kaybetti. Rakibinin hata yapmasını fırsat bilen Türkiye, farkın açılmasına izin vermedi. Köşelerden Neslihan, file önünden ise Bahar ile sayılar bulan A Milli Takım, iyi blok yaparak rakibin hücumlarını eritmeyi başardı.

    Skor 10-7 Almanya lehineyken 9-0'lık seri yakalayan Türkiye, ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Molayı iyi değerlendiren Almanya, Kozuch ve Geerties ile oyuna yeniden tutundu. Farkı çabuk kapatan ev sahibi takım, savunmada oldukça zayıf bir görüntü sergileyen rakibi karşısında seti 25-23 alarak 2-0 öne geçti.

    Üçüncü setin ilk teknik molası 8-6 Almanya'nın lehine tamamlandı. Almanya'nın zaman zaman savunmada aksadığı ikinci bölümde sayılar karşılıklı gidip geldi. Türkiye, hem hücumda hem de blokta Büşra ile üst üste iki sayı alarak 2. teknik molaya 16-15 önde girdi. Her iki takım da etkili hücum yapamazken, farkı açmayı bir türlü başaramayan Türkiye karşısında Fürst ile sayı alan Almanya tekrar öne geçti (21-19).

    Çekişmeli geçen son bölümün galibi Almanya oldu. Ev sahibi takım, seti 27-25, maçı ise 3-0 alarak, grubu lider olarak tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.
     
    Grup maçları tamamlandı 

    Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu maçları tamamladı. Grup ikincisi olan Türkiye, çeyrek finale yükselebilmek için play-off maçı oynayacak.

    Almanya'nın Halle kentindeki A Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki 3. ve son maçında ev sahibi Almanya ile karşılaştı. Almanya karşısında mücadele gücü düşük bir oyun sergileyen A Milliler, 3-0 yenilerek, çeyrek finale direkt yükselme şansını kaçırdı.

    Ay-yıldızlı ekip, grubunu 2 galibiyet, 1 yenilgi, 5 puan ve averajla 2. sırada bitirdi ve play-off'a kaldı.

    Grubu 3 galibiyet ve 8 puanla namağlup lider bitiren Almanya ise çeyrek finale yükseldi.

    Gruptaki diğer maçta Hollanda, İspanya'yı 3-0 yendi ve 5 puanla 3. sırayı elde ederek, play-off grubunda yer aldı.

    Grubu 0 puanla son sırada bitiren İspanya ise şampiyonadan elendi.

    İspanya, diğer grupların sonuncuları ile aldıkları puana göre 13-16'ncı olarak sıralanacak.

    Play-off maçları, şampiyonaya verilecek 1 günlük aranın ardından oynanacak. Play-off'ta galip gelenler çeyrek finale yükselecek, yenilenler ise elenerek topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12. olarak sıralanacak.

    A Grubu maçlarında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

    - 1. gün maç sonuçları
    Almanya-İspanya: 3-0 (25-15, 25-15, 25-17)
    Hollanda-Türkiye: 2-3 (15-25, 16-25, 29-27, 26-24, 12-15)

    - 2. gün maç sonuçları
    Almanya-Hollanda: 3-2 (27-25, 20-25, 22-25, 25-23, 15-9)
    İspanya-Türkiye: 0-3 (13-25, 19-25, 15-25)

    - 3. gün maç sonuçları
    İspanya-Hollanda: 0-3 (16-25, 14-25, 18-25)
    Türkiye-Almanya: 0-3 (19-25, 23-25, 25-27)

    Diğer gruplar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda, B, C ve D Grupları'nda son maçlar tamamlandı.

    İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan B, Almanya'nın Dresden kentindeki C ve Schwerin kentindeki D Grubu'nda, 3. ve son maçlar oynandı.

    Alınan sonuçların ardından B Grubu birincisi Belçika, C Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Rusya ve D Grubu'nu lider bitiren Sırbistan direk olarak çeyrek finale yükseldi.

    Gruplarında 2. ve 3. sıralarda yer alan İtalya ile Fransa, Hırvatistan ile Belarus, Çek Cumhuriyeti ile Polonya ise play-off onyamaya hak kazandı.

    Grup maçlarını son sırada tamamlayan İsviçre, Azerbaycan ve Bulgaristan şampiyonadan elendi. Bu takımlar, A Grubu sonuncusu İspanya ile birlikte topladıkları puanlara göre 13, 14, 15 ve 16. sıraları alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rakip Belarus

    Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından 
    düzenlenen Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda play-off eşleşmeleri belli oldu.

    Almanya ile İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği ve 3. günü geride kalan şampiyonada, grup maçları tamamlandı.

    Play-off'ta çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek takımlar arasında yer alan Türkiye, bu turda Belarus ile eşleşti. Türkiye, Belarus ile şampiyonaya verilecek bir günlük aranın ardından, 10 Eylül Salı günü TSİ 18.00'de karşılaşacak. Maç, yine Halle'deki Gerry Webber Salonu'nda yapılacak.

    Play-off maçlarında galip gelen takımlar çeyrek finale yükselecek, yenilenler ise şampiyonadan elenecek ve topladıkları puana göre 9, 10, 11 ve 12. takımlar olarak sıralanacak.

    10 Eylül Salı günü yapılacak play-off maçlarının eşleşmeleri şöyle:

    18.00 Türkiye - Belarus (Gerry Weber Spor Salonu / Halle)
    21.00 Hırvatistan - Hollanda (Gerry Weber Spor Salonu / Halle)
    18.30 İtalya - Polonya (Hallenstadion Spor Salonu / Zürih)
    21.30 Çek Cumhuriyeti - Fransa (Hallenstadion Spor Salonu/ Zürih)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow