hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Avcı'nın maç yorumu

    Abdullah Avcının maç yorumu
    expand

    A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Orta saha ile forvet arasındaki mesafenin çok olması bizi zorladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel maçta Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 mağlup olan (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "İlk yarının başında basit hatadan yediğimiz golün ardından orta saha ile forvet arasındaki mesafenin çok fazla olması bizi zorladı" dedi.

    Avcı, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyunu iki etapta değerlendirmenin daha doğru olacağını belirterek, "İkinci yarıda oyun anlamında yaptığımız değişiklikler işe yaradı. Bu değişiklikler fiziksel olarak iyi bir takıma karşı son zamanlarda girmediğimiz kadar pozisyona girmemizi sağladı.

    Rakibe karşı 6 gol pozisyonu bulduk. Takımdaki iştah, arzu son derece önemliydi. Ama hazırlık maçı, kaybetmek tabii ki üzücü. Rakibin fiziksel durumu son derece iyiydi. Ama ikinci yarıda rakibi rahatsız etme ve topla oynamamız daha üretken olmamızı sağladı. Ama bunun sonucunu alamadık. 6 tane pozisyonu değerlendirmedik. Bugünkü maç mart ayındaki özellikle Macaristan karşılaşmasına test olabilir, Andorra daha farklı. Mart ayına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız."

    Avcı, Selçuk İnan'ın oyun içindeki performansından memnun olduğunu belirterek, "Zaten kendisini oyun içinde tuttuk. Oyunun gidişatına göre birtakım hamleler yaptık" dedi.

    Takımda eski oyunculardan farklı olarak sadece Ahmet İlhan'ın olduğunu kaydeden Avcı, bugün buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

    Abdullah Avcı, aynı kulüp takımlarında yer alan ve birbirini tanıyan oyuncuların bir arada oynamasının daha yararlı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Takım, Fenerbahçe ve Galatasaray ağırlıklı oyunculardan kurulu. Mevlüt son 2 maçta birer golümüzü atmıştı. Fransa Ligi'nde de oynuyordu. Bugün sorun Mevlüt değildi" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow