hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazıcı'nın cezası onandı

    Yazıcının cezası onandı
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın 21 gün hak mahrumiyeti cezasını onadı.

    Kuruldan yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 8 Şubat 2013 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Yazıcı'ya verdiği 21 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira ile açıklamanın kulübün resmi internet sitesinde yer alması nedeniyle de Bursaspor Kulübü'ne verdiği 50 bin lira para cezasına yapılan itirazın reddedildiği, cezaların oy birliğiyle onanmasına karar verildiği bildirildi.

    Açıklamada, ayrıca yaptırımın ertelenmesi talebinin de reddedildiği belirtilerek, şöyle denildi:

    "Kurulumuzun daha sonraki kararlarına dayanak oluşturan ve FDT'nin 103. maddesinde düzenlenen 'yaptırımın ertelenmesi'ne dair ilk kararı olan 2012/127 E., 2012/133 K. sayılı ve 10 Mayıs 2012 tarihli kararında yaptırımın ertelenmesi için 'cezanın ertelemeye uygunluğu', 'failin geçmişteki hali', 'failin pişmanlık duyması', 'failin yargılama sürecindeki davranışları', 'cezanın alt sınırdan uzaklaşılmadan verilmiş olması', 'aynı sezon içinde tekerrür etmemiş olması' unsurlarının tamamının birlikte gerçekleşmesi gerektiği ayrıntılı şekilde belirtilmiş olup, olayda tüm unsurlar gerçekleşmediğinden yaptırımın ertelenmesi talebinin reddine oy birliği ile karar verilmiştir."

    Bu arada, kurul PTT 1. Lig takımlarından Göztepe Teknik Sorumlusu Kemal Kılıç'a verilen 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 5 bin lira para cezasına yapılan itirazı ve yaptırımın ertelenmesi talebini de reddetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow