hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aybaba: Oyuncular yanlış yaptılar

    Aybaba: Oyuncular yanlış yaptılar
    expand

    Gaziantespor karşısında son bölümlerde geriye çekilen oyuncuların yanlış yaptığını ifade eden Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, "10 kişi kalmış rakip karşısında öne çıkıp, gol atmalıydık" dedi.

    Aybaba, berabere kaldıkları Gaziantepspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya inanılmaz istekli ve tempolu başladıklarını belirterek, "İlk 45 dakikada sahasında her şeyini yapan bir takım vardı. Çok pozisyon üreten, ikinci yarı da rakip 10 kişi kalana kadar bunu yapan bir ekip durumundaydık. Kırmızı karttan sonra biraz garantiye alıp oyunu kontrol etmeye çalışan bir takım durumuna düştük. İnanılmaz goller kaçırdık. Tehlikeli atak yapmayan Gaziantepspor, bir hava topunda ilk pozisyonda golü buldu" diye konuştu.

    Bu sezon bütün dramatik maçları kendilerinin oynadığını anlatan tecrübeli teknik adam, "Oyuncularımız çok koşuyor. Her mevkide oyuncu deniyoruz. Başarılı da oluyorlar. Katkı veriyorlar. Ancak şans faktörü yanımızda değil. Farklı kazanmamız gereken bir maçtan berabere ayrıldık" ifadelerini kullandı.

    -"Oyuncularda hata bulmuyorum"-

    Gol yeme konusunda yaşanan hatalarla ilgili soruyu yanıtlayan Aybaba, oyuncularda hata bulmadığını dile getirdi. Bu konuda çözümlenecek bir sorun bulamadıklarını anlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları söyledi:

    "Rakip 90. dakikada uzun bir top atıyor ve golü buluyor. Biz o zamana kadar 3-4 tane net pozisyon üretiyoruz. Bunları değerlendiremiyoruz. Oyuncuların yapabileceği bir şey görsek, hata nerededir bulsak, bunu değerlendireceğiz. Hataları bulmak için çalışıyoruz. Ama bu oyuncularda hata bulmuyorum. Demek ki bizim bu sezon kaderimiz. Çalışmaya devam edeceğiz. Kaleci de hata yapar. Futbol bir bütündür."

    -"Oyuncular yanlış yaptılar"-

    Samet Aybaba, Gaziantespor karşısında son bölümlerde geriye çekilen oyuncuların yanlış yaptığını ifade etti. Oyuncuların skoru tutma düşüncesiyle hareket ettiğini vurgulayan Aybaba, "Oyuncular yanlış yaptılar. Oyunu tutalım diye düşündüler. 10 kişi kalmış rakip karşısında öne çıkıp, gol atmalıydık. Tutulacak bir şey değildi. Bize baskı yapan bir rakip değildi. Böyle gelişiyor. Maçlarda hamle yapacak pozisyon olmuyor. Rakip baskı yapmıyor. Spontane bir şekilde gol yiyoruz. Planlayacak veya tedbir alacak bir şey olmadığı için zor geliyor. 90. dakikada dönen belki beşinci maç olacak" diye konuştu.

    Mehmet Akyüz'ü neden oynatmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, "Bu oyuncu kadromuz içinde devamlı çalışıyoruz. Oyuncuların antrenman performanslarına bakıyoruz. Ona göre karar veriyoruz. Mehmet Akyüz kadromuzda bulunuyor. İyi olduğu zaman oynar. Her oyuncuya aynı şekilde bakıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow