hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    McGregor gözden düştü

    McGregor gözden düştü
    expand

    Beşiktaş'ın İskoç kalecisi Allan McGregor, ortaya koyduğu performansla siyah-beyazlı taraftarların gözünden düştü.

    Beşiktaş'ın sezon başında Glasgow Rangers takımından transfer ettiği McGregor, siyah-beyazlı formayla görev aldığı karşılaşmalarda rakip oyunculara karşı kalesini gole kapatmakta oldukça zorlanıyor.

    İskoç kaleci, Beşiktaş formasıyla şu ana dek Spor Toto Süper Lig'de 20 maçta görev alırken, bu karşılaşmaların büyük çoğunluğunda gol yedi. Siyah-beyazlı kaleci, 20 maçta toplam 29 gol yiyerek kötü bir performans sergiledi. Tecrübeli kaleci, maç başına 1,4 golü kalesinde gördü.

    -Sadece 3 maçta gol yemedi-

    Siyah-beyazlı oyuncu, forma giydiği 20 maçın sadece 3'ünde kalesini gole kapatabildi.

    Ligin ikinci yarısında oynanan tüm karşılaşmalarda gol yiyen 31 yaşındaki McGregor, ilk yarıdaki Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Mersin İdmanyurdu karşısında 90 dakikayı gol yemeyerek tamamlama başarısı gösterdi.

    -Üst üste 12 maçtır gol yiyor-

    İskoç file bekçisi, özellikle son 12 maçtaki performansıyla büyük eleştirilere maruz kaldı. McGregor, takımının üst üste oynadığı 12 lig karşılaşmasında da gol yiyerek, kötü bir istatistiğe imza attı. Görev aldığı ilk 8 karşılaşmada 9 gol yiyen tecrübeli kaleci, son 12 maçta ise 20 golü kalesinde gördü. Siyah-beyazlı oyuncu, son 12 maçtaki gol yeme oranını 1,6'ya çıkardı.

    -Taraftarlar da tepki göstermeye başladı-

    Allan McGregor, özellikle son maçlardaki performansıyla taraftarların tepkisini çekmeye başladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantepspor ile dün oynanan karşılaşmanın
    89. dakikasında Kouemaha'nın golüne engel olamayan tecrübeli file bekçisini protesto etti.

    -Gözler Cenk Gönen'de-

    İskoç kalecinin başarısız performansı sonrası siyah-beyazlı taraftarlar, yedek kaleci Cenk Gönen'den yana tepki ortaya koymaya başladı. Taraftarlar, Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile yaptığı karşılaşma öncesi Cenk Gönen'i tribünlere çağırarak, genç kaleciye alkışla destek verdi.

    -İlk iki maçta gol yememişti-

    McGregor'un Beşiktaş kariyeri iyi başlamıştı. Cenk Gönen'den kaleyi aldıktan sonraki ilk iki karşılaşmada gol yemeyen McGregor, sonraki karşılaşmalarda ise büyük düşüşe geçti. Kardemir Karabükspor ve Sanica Boru Elazığspor maçlarında rakiplere karşı başarılı bir performans sergileyen Allan McGregor, sonraki 18 mücadelede ise 29 golü kalesinde gördü. Siyah-beyazlı oyuncunun, en son Mersin İdmanyurdu ile oynanan karşılaşmada gol yememişti. Beşiktaş'ın, 4 Kasım 2012 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda rakibiyle yaptığı ve 3-0 kazandığı maçta gol yemeyen McGregor, sonraki 12 mücadelede gol yedi.

    -Samet Aybaba vazgeçmedi-

    Allan McGregor yediği gollere rağmen teknik direktör Samet Aybaba'nın vazgeçemediği oyunculardan biri oldu. Aybaba, diğer kaleci Cenk Gönen'i sadece ligin ilk 2 haftasındaki maçlarda oynatırken, geride kalan tüm lig karşılaşmalarında İskoç kaleciye görev verdi. Cenk, ligin ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray karşılaşmalarında kalede yer aldı, bu iki maçta 4 gol yedi. McGregor ise bundan sonraki tüm maçlarda görev aldı. Samet Aybaba, 20 maçta 29 gol yiyen ve üst üste 12 karşılaşmada kalesini gole kapatamayan İskoç kaleciye ısrarla kalede görev vermeye devam etti.

    -McGregor'un maçları-

    İskoç file bekçisi McGregor'un Beşiktaş forması altında gol yediği maçlar şöyle:

    Gaziantepspor-Beşiktaş...........: 3-2
    Beşiktaş-Sivasspor...............: 0-1
    Fenerbahçe-Beşiktaş..............: 3-0
    Beşiktaş-Trabzonspor.............: 1-1
    Kasımpaşa-Beşiktaş...............: 1-3
    Beşiktaş-Bursaspor...............: 3-3
    Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş: 3-5
    Beşiktaş-Akhisar Belediyespor....: 3-1
    Orduspor-Beşiktaş................: 1-2
    Beşiktaş-Eskişehirspor...........: 2-2
    Gençlerbirliği-Beşiktaş..........: 1-1
    Beşiktaş-Kayserispor.............: 3-1
    Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Bld.: 2-2
    Galatasaray-Beşiktaş.............: 2-1
    Beşiktaş-Kardemir Karabükspor....: 2-2
    Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş..: 1-3
    Beşiktaş-Gaziantepspor...........: 1-1

    Tecrübeli eldivenin gol yemediği 3 karşılaşma ise şunlar:

    Kardemir Karabükspor-Beşiktaş....: 0-3
    Beşiktaş-Sanica Boru Elazığspor..: 3-0
    Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu.......: 3-0

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow