hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Real Madrid, Barcelona'yı evinde yıktı

    Real Madrid, Barcelonayı evinde yıktı
    expand

    İspanya'da futbol Kral Kupası'nda ilk finalist Barcelona'yı 3-1'le eleyen Real Madrid oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarı finalin ilk ayağı olan Santiago Bernabeu Stadı'ndaki 1-1'lik beraberliğin ardından Nou Camp Stadı'nda oynanan rövanş maçını Real Madrid 3-1 kazandı. 

    Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Barcelona olurken, özellikle Messi süratiyle Madrid kalesinde tehlikeler yarattı.

    Madrid'in kontrataktan yakaladığı ilk önemli pozisyonda ise Pique'nin ceza sahasında Ronaldo'yu düşürmesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ronaldo, takımının ilk golünü attı. İlerleyen dakikalarda Barcelona beraberlik için rakip kale önünde yoğunlaşsa da sonuca gidemedi ve ilk yarı Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile kapandı.

    İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine ev sahibi takım oldu. Ancak Real Madrid, 67. dakikada Ronaldo ve 68. dakikalarda Varane'nin golleriyle bir anda farkı 3'e çıkarttı. Umutları tükenen Barcelona'nın tek golünü ise 89. dakikada Jordi Alba attı. Maçın yıldızı Portekizli Cristiano Ronaldo olurken, bu sezon ligde başarısız sonuçlar elde eden Real Madrid ezeli rakibi karşısında deplasmanda son yılların en farklı galibiyetini alarak büyük moral buldu.

    Bu arada maç sırasında statta önemli anlar da yaşandı. Katalonya'nın bağımsızlığını kaybettiği 1714 yılına atıfta bulunan stattaki bir grup taraftar, maçın 17. dakikası ve 14. saniyesinde "Katalonya, Avrupa'nın gelecekteki devleti" yazılı bağımsızlık yanlısı bir pankart açtı. Bu arada stattaki Katalanlar, "bağımsızlık" diye tezahüratlar yaptı. Maçın başında ise Barcelona Kulübü tarafından dağıtılan 90 bin adet bayrağın sallanması güzel bir görüntü oluşturdu.

    Mobil Dünya Kongresi için Barselona'da bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da maçı izledi.

    Öte yandan, Kral Kupası'nın ikinci finalisti, Atletico Madrid ve Sevilla arasında oynanacak yarı finalin diğer maçı sonrasında belli olacak. İlk maçı Atletico Madrid sahasında 2-1 kazanırken, rövanş maçı yarın Sevilla'da oynanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow