hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kral Kupası finalinde Madrid derbisi

    Kral Kupası finalinde Madrid derbisi
    expand

    İspanya Kral Kupası'nda Sevilla'yla 2-2 berabere kalan Atletico Madrid, finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarı finalin ilk maçında elde ettiği 2-1'lik üstünlükle Sevilla deplasmanında sahaya çıkan Atletico Madrid, 2-2 beraberlikle sonuçlanan maç sonunda adını finale yazdırdı.

    Sevilla'nın ilk dakikalarda kurmak istediği baskıya kontrataklarla karşılık veren Atletico Madrid, Diego Costa'nın kişisel becerisiyle 6. dakikada erken bir gol buldu.

    Atletico, diğer bir yıldız futbolcusu Falcao'nun, Sevilla defansının hatasını iyi değerlendirmesiyle 29. dakikada farkı ikiye çıkardı ve rakibi karşısında büyük bir avantaj yakaladı.

    Bu dakikadan sonra finale çıkmak için 4 gol atması gereken Sevilla, 39. dakikada Jesus Navas ile bulduğu gol sonrası ümitlendi. İlk yarı 2-1 Atletico Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.

    İkinci yarıda aradığı golü bulamayan Sevilla'da sinirlerin gerilmesiyle 76. dakikada çift sarı karttan Medel, daha sonra da uzatma dakikalarında Kondogbia direkt kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı. Hakemin kararlarına itiraz eden Sevilla yardımcı teknik direktörü de kırmızı kartla saha dışına çıkartıldı. Sevillalı Rakitic, uzatma dakikalarında kaydettiği beraberlik golüyle maçın sonucunu belirledi.

    Bu arada Atletico Madrid'deki milli futbolcu Arda Turan ilk 11'de sahaya çıktı ve 64 dakika oyunda kaldı. Arda, özellikle çaldığı ve sakladığı toplarla takımını rahatlattı.

    -Madrid takımları finalde-

    Finalde karşılaşacak takımlardan Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nı daha önce 18, Atletico Madrid ise 9 kez müzesine götürdü.

    Her iki Madrid takımı da son olarak bu kupayı kazandıkları finalde, Barcelona'yı mağlup etti. Real Madrid 2010-2011 sezonunda, Atletico Madrid ise 1995-1996 sezonunda, Barcelona'yı uzatma sonunda 1-0 yenerek, kupaya uzandı.

    Madrid kentinin iki büyük takımı Kral Kupası tarihinde şimdiye kadar 4 kez finalde karşı karşıya gelirken, bunların 3'ünü Atletico, 1'ini de Real kazandı.

    Atletico Madrid ve Real Madrid arasındaki Kral Kupası finali 18 Mayıs tarihinde oynanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow