hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe, Zekeriya Alp'in istifasını istedi

    Fenerbahçe, Zekeriya Alpin istifasını istedi
    expand

    Fenerbahçe Kulübü bir bildiri yayımlayarak MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Mete Kalkavan'ı eleştirerek, Türkiye futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet etti.

    Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaş maçında Mete Kalkavan'ın yönetiminin maçın skorunu doğrudan etkilediği savunularak şu ifadelere yer verildi:

    "Öncelikle; rakibimiz Beşiktaş'ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyor, emeklerine duyduğumuz saygıyı buradan yineliyoruz. Bununla birlikte; oynadığımız müsabakada hakem kararlarının müsabakaya etki etmesinin ötesinde müsabaka sonucunu ve hatta belki de ligin sonucunu doğrudan etkilediği gerçeği, tartışmasızdır. Bu sezon, kulüp olarak maruz kaldığımız fahiş hakem hatalarına karşı sadece MHK ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu muhatap alacağımıza dair beyan ve açıklamalarımız, spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenlerle; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na azalarak da olsa sürmekte olan güvenimizin devamı ile birlikte MHK Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet ediyoruz."

    MHK Başkanı Alp'in bir televizyon programında yaptığı beyanatlara da yer verilen açıklamada şöyle denildi:

    "Zamansız, çelişkili ve işgal ettiği makama yakışmayan açıklamalarının ötesinde Türk futbolunun en hassas kurumlarından birinin başındaki bir kişiye yakışmayan ve Türk futbolunun marka değerini hiçe sayarcasına tarafsızlık ilkesinden bir haber olan bu zatın, acilen 'kendisinin de farkında olduğu üzere' layık olmadığı bu görevden ivedilikle ayrılmasını ya da gerekli makamlarca ilişiğinin kesilmesini, talep ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow