hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aybaba: "En zoru Trabzonspor maçı olacak"

    Aybaba: En zoru Trabzonspor maçı olacak
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Trabzonspor maçının en zor mücadeleleri olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Aybaba, hafta sonundaki rakipleri Trabzonspor'un puan kayıpları ve düşüşü ile ilgili soruya, "Trabzonspor büyük bir takım. İyi oyuncuları var. (Kasımpaşa maçı) O gün gününde değildi. Her maç çok önemli. Çok iyi hazırlanmak lazım. Trabzon zor deplasman. Ona göre hazırlanacağız. Trabzonspor karşılaşması en zor maçımız olacak" yanıtını verdi.

    Ligin ikinci yarısında kendi sahalarında ummadıkları maçlarda puan kaybettiklerini anlatan Aybaba, buna rağmen kritik karşılaşmaları kazandıklarını dile getirdi.

    Sivasspor gibi bir takımı deplasmanda yendiklerine dikkati çeken teknik direktör Aybaba, "İkinci yarının iyi takımlarından Sanica Boru Elazığspor'u deplasmanda yendik. Ligin aşağısında anormal bir durum var" derken, gizli hedeflerinin de sürdüğünü kaydetti.

    Gaziantepspor ile oynadıkları maçta karşılaştıkları taraftar tepkisi ile ilgili olarak da Aybaba, "Futbol böyle bir şeydir. Ne kadar doğru yaparsanız yapın tamamen skora odaklandığı için o bölümlerle ilgili mantıklı durum olmuyor. Bizim de mantıklı düşünemeyeceğimiz dakikalarda goller yedik" şeklinde konuştu.

    -"Milli takıma kimi alırdınız?"-

    Samet Aybaba, takımda yer alan bütün oyuncuların milli takımı hak ettiğini söyledi.

    Aybaba, "Milli takım teknik direktörü olsaydınız, Beşiktaş'tan kimi alırdınız?" sorusunu, "Hepsini" diye yanıtladı.

    Bu sezonki performansıyla dikkatleri üstüne çeken Oğuzhan Özyakup ile ilgili soru üzerine Aybaba, "Önünde uzun bir yol var. Milli takıma gitmesigerektiğini hep söylüyoruz. Hocanın takdiri. Abdullah Avcı da takımımızdaki oyuncuları değerlendirdiğini söylüyor" diye konuştu.  

    Manuel Fernandes'in, Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü'nün izlemesi nedeniyle derbide daha farklı oynadığı yorumu üzerine de tecrübeli teknik adam,
    "Fernandes çağrıldığında milli takıma gitmedi. Ligin ilk yarısında çok iyiydi. Sakatlıktan sonra toparlanma süreci var" ifadelerine yer verdi.

    -"Üzüntüyü, acıyı biliyoruz"-

    Aybaba, Fenerbahçe karşısında uzatma dakikalarında attıkları golle daha önce son dakikalarda yedikleri gollerin acısını çıkardıklarını söyledi.

    Ligde hep son dakikalarda yedikleri gollerle kaybettiklerini hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Hep 90 dakikalarda kaybettik. O üzüntüyü, acıyı biliyoruz. Tersi olacağını da düşünüyorduk. İnönü'de son derbi maçıydı. Böyle önemli bir maçta kazanmak mutluluk vericiydi. Herkes kaybediyor, kazanıyor" diye konuştu.

    -"Hakemlerle ne işimiz var"-

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın maç sonrası hakemlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

    "Aykut hocayı severim. Doğru açıklama yapmış. Hakemlerle ne işimiz var. Hakem ayrı bir müessese. Doğru da yapacak yanlış da... Biz de yapıyoruz. Herkes
    hata yapıyor. Biz hep saygılıyız. Aykut hoca her zaman olduğu gibi doğru yapmış."

    -"Olcay çıkardığı golü söylüyor"-

    Maçın son saniyesinde uzun bir koşu yaparak 3. golü atan Olcay Şahan konusunda ise Samet Aybaba, "Uzun bir mesafe. Ama Kendisine 'Ne gol attın' dedim. O 'çıkardığımı niye söylemiyorsun' dedi. Olcay şeytanlık düşünüyor. Kayserili ya, bir tane de çıkardığını söylüyor" diye konuştu.

    Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, bütün oyuncuların performansının arttığını ve hepsinin istekli, yürekten oynayarak formanın hakkını verdiklerini dile getirdi.

    -Gökhan Süzen'e para cezası-

    Aybaba, Fenerbahçe maçında oyundan çıkarken sinirli hareketleriyle dikkat çeken Gökhan Süzen'e para cezası verdiklerini söyledi.

    Gökhan'ın tepkisinin kötü oyununa olduğunu anlattığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Kendisi geldi tepkisinin kötü oyuna bağlı olduğunu söyledi. Biz de buranın nasıl bir takım olduğunu söyledik. Kapının önünde bekliyordu çocuk. Uyuyamamış. Camianın ne kadar büyük olduğunu anlayabilmesi için bazı oyuncuların içinde kalması lazım" şeklinde konuştu.

    "Eve girebildiniz mi?" sorusunu ise "Kapıda karşıladılar" diyen Aybaba, menemen yiyip yemedikleri konusunda da "Menemen güzeldi. Herkesin ailesi buradaydı. Eşleri çocuklarıyla birlikte geldiler" yanıtını verdi. 

    Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba, Fenerbahçe maçında ilk golünü atan Niang'ın ise yavaş yavaş menemeni yemeye başlayacağını dile getirdi.

    Takımın Fenerbahçe maçında attığı 3. golde daha iyi iş yaptığına dikkati çeken Aybaba, "Müthiş gol. Topun şiddeti inanılmaz. Tutma durumu olsaydı gol olmazdı. Bir de bize olsun" ifadelerini kullandı.

    -Futbolcular yavaş yavaş hazırlanıyor-

    Sakat oyuncuların durumuyla ilgili bilgi veren Aybaba, Necip Uysal'ın Trabzonspor maçında hazır olacağını kaydetti.

    Dentinho'nun da bugünden itibaren takımla çalışacağını vurgulayan Aybaba, "Almeida da koşuyor. Necip hazır olur. İşimiz zor yani. Mustafa iyi. Onu A2 maçlarında oynatacağım" dedi.

    İsmail Köybaşı'nın da Almanya'dan döndüğünün hatırlatılması üzerine Samet Aybaba, "İsmail Köybaşı'nın ayağı iyi geldi. Bu nedenle Trabzon'a da götüreceğiz. Ondan sonra tedaviye göndereceğiz" diye konuştu.

    -"Taraftarın takımıyız"-

    Fenerbahçe ile oynadıkları karşılaşma öncesi taraftarların yoğun ilgisi yüzünden stada zorlukla gittiklerini anlatan tecrübeli teknik adam, "İlgi inanılmazdı. Caminin önünden stada 35 dakikada gidebildik. Evimizdeki son 4 maçımız. Taraftarın takımıyız, Beşiktaşlıların takımıyız. Onların içinden gideceğiz" şeklinde konuştu.

    Takımın kırmızı formayı giymeye devam edeceğini anlatan Aybaba, "Fenerbahçe maçında başka formayla çıkacaktık. Ancak olmadı" ifadelerini kullandı.

    -Antalya'da kamp yapacaklar-

    Samet Aybaba, A Milli Takım'ın mart ayı içinde yapacağı maçlar nedeniyle lige verilecek arayı Antalya'da kamp yaparak ve Denizli'de hazırlık maçı oynayarak geçireceklerini ifade etti.

    Aybaba, 22 Mart'ta Denizli'de hazırlık maçı oynayacaklarını vurgulayarak, '23 Mart'ta Antalya'ya geçeceğiz. Maç programına göre ya Mersin'e gideriz ya da buraya geliriz. 3-4 gün Antalya'da kalacağız" diye konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı'nın hakemler konusunda açıklamaları konusundaki soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, "Abdullah Kiğılı yönetici. Ben teknik direktörüm. Buna Ahmet Kavalcı yanıt verir" derken, genç oyuncular Mertcan ve Kadir'i takip ettiklerini ve bu oyuncuları gelişimlerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow