hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe ilk kez Çek takımı eledi

    Fenerbahçe ilk kez Çek takımı eledi
    expand

    Viktori Plzen ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükselen Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir Çek takımını eledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, tarihinde ilk kez bir Çek ekibi karşısında tur atladı.


    Çek rakipleriyle elemeli turlarda daha önce 3 kez eşleşen sarı-lacivertliler, rakiplerine elenerek kupalara veda etmişti.

    Eleme turlarında Bohemians Prag, Sparta Prag ve Sigma Olomouc eşleşmelerinde turu geçemeyen sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarda Sparta Prag'ı iki maçta da yenmişti.

    1983-84 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Bohemians Prag ile eşleşen sarı-lacivertliler, 1-0 ve 4-0'lık sonuçlarla rakibine yenilerek kupadan elendi.

    Fenerbahçe, 1989-90 sezonunda aynı kupada 1. turda Sparta Prag'a deplasmanda 3-1, kendi sahasında 2-1'lik sonuçlarla iki kez yenilerek kupaya veda etti.

    1992-93 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Sigma Olomouc ile karşılaşan sarı-lacivertliler, hafızalardan uzun süre silinmeyen 7-1'lik şok bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip ilk maçta kendi sahasında 1-0 yendiği Sigma Olomouc'a deplasmanda 7-1 yenilerek kupadan elendi.

    2004-05 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Sparta Prag ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini iki maçta da 1-0'lık sonuçlarla mağlup etti. 

    Avrupa kupalarında Çek ekipleriyle bugüne dek 10 kez karşılaşan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı, 5 maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

    -Viktoria Plzen Türk takımlarını yine geçemedi-

    Fenerbahçe'ye elenen Viktoria Plzen, Türk takımlarına karşı hiç galibiyet alamadı.

    Türk takımlarından 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş ile karşılaşan Çek ekibi, kendi sahasındaki ilk maçta 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 3-0 yenilerek elenmişti.

    Fenerbahçe karşısında da ilk maçta kendi sahasında 1-0 mağlup olan Viktoria Plzen, İstanbul'daki rövanş maçında 1-1 berabere kalarak, kupaya veda etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow