hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Avcı'nın taraftarlardan isteği

    Abdullah Avcının taraftarlardan isteği
    expand

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı taraftarlardan skor ne olursa olsun Macaristan maçının sonuna kadar destek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avcı, aday kadroda yer alan milli futbolcu Selçuk İnan ile birlikte Le Meridien Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 10 günlük kamp sürecinin tamamlanacağını belirtti. Avcı, "Özellikle kampa başlarken takımın grup enerjisinin, saha dışında ve içinde beraber hareket etmesi önemliydi. Andorra maçı öncesi ve sonrası ile birlikte oynayacağımız Macaristan karşılaşmasına doğru artarak devam ediyor" diye konuştu.

    Milli takım oyuncularının birlik ve beraberliğinin kendileri için sevindirici olduğunu anlatan Avcı, şunları kaydetti:

    "Bizim için çok önemli bir 90 dakika. Maçın ne kadar önemli olduğunu ve konsantrasyon açısından söylememe gerek yok. Oyuncular her şeyin farkında. Maça ve kampa odaklanmaları, bunu devam ettirmeleri bizi sevindiriyor. Bunun için ekstra çaba harcamıyorum. Özellikle maçta teknik ve taktiğin
    dışında, oyuncuların beraber hareket etmeleri önemli. Bunu sergiliyorlar. Benim ricam, taraftarların Estonya ve Romanya maçlarında olduğu gibi takımı desteklemeleri. 50 bin kişinin, oyun nasıl seyrederse seyretsin, nasıl dalgalanmalar olursa olsun bizi sonuna kadar desteklemelerini rica
    ediyorum."

    Takım olarak sakin ve sabırlı olacaklarını kaydeden Avcı, "Uzun bir 90 dakika ama coşkulu olacak. Özellikle hedeflediğimiz 2 maçta 6 puanı cebimize koyup, ondan sonra gelişmeleri takip edip, bu yarışı sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Sizlerin ve taraftarların desteği son derece önemli" diye
    konuştu.

    Avcı, "Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde, Fenerbahçe'nin de Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmasının yansımalarının olacağını düşünüyoruz. Mart ayı Türk futbolu adına bir çıkış olacak. İki maçta 6 puanı aldıktan sonra Türk futbolu için güzel bir ay ve 2013'ün başlangıç senesi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

    Macaristan ile oynadıkları ilk maçta sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Avcı, "O süreç 5 oyuncunun sakat olduğu, Selçuk ve Burak'ın İstanbul'da kaldığı, Arda'nın sakatlandığı süreç. Eksik olmamıza, yeni kurguyla oynamamıza rağmen büyük bölümünü iyi götürmüştük. Öncesindeki Romanya maçındaki zihinsel yıpranmalar, ilk yenilen gol ve dağılmalar başlamıştı. O süreç geride kaldı" ifadelerini kullandı.

    Tamamen işlerine konsantre olduklarını kaydeden Avcı, yapılan eleştiriler konusunda ise "Eleştiriler olacaktır. Sizler önemli ayaklarsınız. Algıyı nasıl oluşturuyorsanız, o şekilde gidiyor. Tamamen odaklandığımız şey Türk insanının dışardaki inanılmaz desteği. Yarın bu destek bizimle beraber olacak. Kazanmaktan başka bir şeyle ilgilenmiyoruz" diye konuştu.

    Abdullah Avcı, olumsuz sonuçlar halinde bir revizyonun olup olmayacağı sorusuna, "Bizim öyle bir düşüncemiz yok. Yarın akşam maçı kazanacağız. Herkes inanıyor. O konuda rahatız. Önemli olan saha içindeki konsantrasyonları, odaklanmaları ve saha içinde sabırlı bir şekilde oynamaları. Onun dışındaki senaryoları hiçbir şekilde planlarımıza sokmuyoruz. Ondan sonraki süreci bekleyeceğiz" diye yanıt verdi.

    Macaristan'ın ilk maçtaki oyun felsefesinde farklılık olmadığını kaydeden Avcı, şunları söyledi:

    "Teknik analizlerimizi yaptık. Yarınki maçın stratejisi farklı olacak. Oyun planları belli. Neler yapabilecekleri belli. Önemli olan bizim neler yapabileceğimiz ve ne tür önlemler alacağımız. İlk maçta bize karşı oynamayan bir oyuncuları yarın oynayacak. Farklı sistemde oynayacaklarını düşünmüyorum."

    -Gökhan Zan'ın çağrılması konusu-

    Avcı, Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan'ın kadroya çağrılması sonrası Beşiktaş taraftarlarının tepkisi ve teknik direktör Samet Aybaba'nın bu konudaki görüşlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

    "Samet ağabeyin görüşlerine saygı duyuyorum. Milli takım olarak teknik ekibimiz her türlü detayı en ince noktasına kadar düşünüp, hem kimliğimizle ilgili hem oynayacağımız maçla ilgili detayları düşünüyoruz. Egemen Korkmaz, sadece dün antrenmana çıkabildi. Kampa girdiğimiz günden beri sağlıkla ilgili sıkıntıları vardı. Macaristan takımının analizini yapmışsanız Gökhan Zan'ı neden çağırdığımı çok net anlamış olmanız gerekiyor. Beşiktaş Kulübü'ne, taraftarına ve hocasına saygı duyuyoruz. Umarım Beşiktaş'tan daha fazla oyuncu alırız. 2 tane oyuncumuz vardı. İsmail Köybaşı, milli takımda, Mustafa Pektemek ise kendi takımında sakatlanmıştı."

    -"Bu koltukta oturuyorsak saygı gösterilmeli"-

    Abdullah Avcı, milli takım teknik heyeti olarak kendilerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

    Futbol ailesinden yeterli destek alıp almadıkları sorusunu yanıtlayan Avcı, "Milli takım farklı bir yer. Her şeyin üstünde. Kulüplerin üstünde bir yer. Milli takıma çağrılmayan oyuncular yorum yapıyor. Teknik adamlar yorum yapıyor. Bugün itibariyle bu koltukta oturuyorsak saygı gösterilmesi lazım. Detaylı çalışıyoruz. En ufak ayrımımız yok. Her kulübe eşit mesafedeyiz" ifadelerini kullandı.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın kendi maçlarının pazartesi oynanması gerektiği sözleriyle ilgili Avcı, şöyle devam etti:

    "Kocaman'ın geçen hafta maç iptali ile ilgili talepleri olmuştu. Sıkıntılı süreçten geçiyorlar. Fakat Avrupa'da özellikle çeyrek final oynayan takımlar pazartesi oynamadı. Bizim yol trafiğimiz son derece sıkıntılı. Milli takımın çok önemli bir ayıydı. FIFA tarafından da iznin olmadığı süreçte konuşulması ve konunun insanların önüne konulması yanlış. Hocayla telefonda konuşuyoruz. Milli takım farklı bir yer. Herkesin destek ve yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum."

    Bazı futbolcuların bir haftalık performansı sonrası milli takıma neden alınmadığı yönünde eleştiriler olduğunu hatırlatan Avcı, "Toplam 14 müsabakada 34-35 oyuncu var. Hangi ligde oynuyoruz, hangi ligde mücadele ediyoruz? Oyuncunun bir haftalık ligdeki performansıyla 'niye milli takıma alınmadı?' diye ifadeler kullanılıyor. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Uluslararası arenada oynuyoruz. Oyuncu grubumuz 34. Çok az süre alanlar var, alamayanlar var. Onun için bu grubun içinde öncelikle sadece oynamak değil, nasıl hareket edebildiğini görmek adına, antrenman performanslarını görme adına zaman zaman ligdeki performansı olan oyuncuları ödüllendiriyoruz. Çok fazla oyuncu grubuyla yola çıkmadık. Hazırlık maçı başka, resmi karşılaşma başka. Bunun değerlendirmesini en sağlıklı şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    -"Oyun anlamında değiştiğimizi düşünüyorum"-

    Geçmiş dönemlerde milli takımın oyunu kurmayı öğrenmesi gerektiği ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Avcı, "Oyun anlamında değiştiğimizi düşünüyorum. Fakat puan anlamında hedeflediğimiz yerin altındayız. Oyuna geriden başlamak, topa sahip olmak dünya futbolunda olması gereken konular. Orta sahada özellikle Selçuk, Emre, Nuri ve Mehmet Topal gibi önemli ayakların olduğu yerde bu oyunun diğer bölümünün önemli olmadığını düşünüyorum. Futbolun içinde olan sıkıntılar, temel eğitimle aşılır. Zaman zaman biz de öz eleştiri yapıp, daha az hata nasıl yapabiliriz şeklindeki çalışmaları ve konuşmaları kendi aramızda
    yapıyoruz" yorumunda bulundu.

    İlk maçta oynamayan Hamit ile ilgili bilgi veren Avcı, "Hamit bu akşam antrenmana çıkacak. Son kararımızı ve sağlıkla ilgili durumuna ondan sonra karar vereceğiz" dedi.

    -"Aynı takımdan olmaları avantaj"-

    Avcı, "Geçmiş yıllarda Galatasaray milli takımın temelini oluşturuyordu. Aynı takımdan futbolcuların milli takımda oynaması avantaj gibi gözüküyor, siz
    nasıl düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

    "Avantaj. Özellikle beraber oynamalarının dışında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynaması, aynı şekilde Fenerbahçe'nin de olması bizim için avantaj. 10 senedir beraber olan ve birbirini tanıyan oyuncu grubu. Ben de bu grubu 8-10 senedir tanıyorum. Oyun içinde dalgalanmalar olabilecek. Önemli olan beraber hareket etmeleri, plan ve stratejiyi doğru uygulamalarıdır. Beraber olmaları tabii ki avantaj."

    -"Maçları kazandıkça fikstür lehimize döner"-

    Milli takımın kendi karşılaşmalarını kazanmasının önemli olduğunu anlatan Avcı, "Önemli olan senin kazanıp, diğer maçların nasıl sonuçlandığıdır. Maçları kazandıkça fikstür lehine dönüyor. Yarın maçı kazandığımızda tamamen yukarı doğru çıkacağız. Önemli olan kazanarak devam etmek" diye konuştu.

    Estonya'nın grupta kilit takım olma ihtimaliyle ilgili Avcı, "Estonya herhangi bir yerde bir şeyler yapabilir. Biz de oynayacağız. Andorra'ya neden az attığımızla ilgili eleştiriler var. Hollanda, Estonya'ya 3 gol attı. Bu şekilde eleştirileceksek yanlış. Herkes takılabilir. Önemli olan bizim kazanarak devam etmemiz" ifadelerini kullandı.

    -"2 maçlık kamp düşünüyoruz"-

    Yaz ayında bir kamp düşünülüp düşünülmediği konusunda ise Abdullah Avcı, şunları söyledi:

    "Bu yaz bir kamp dönemi düşünüyoruz. Ancak geçen yaz olduğu gibi 4-5 maçlık süreç değil. 2 maçlık bir hazırlık kampı düşünüyoruz. Tesis konusunda ise başkanımız ve yöneticilerimiz bunun sözleşmesini imzaladı. Temeli 1 Nisan'da atılacak. Riva tesisleri bittiği an Türk futbolu için önemli bir yatırım olacak. Diğer kulüplere örnek olacak. Ondan sonra milli takımlar kendi tesislerimizde kamp yapacaktır."

    -Selçuk İnan: "Maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız"-

    Milli takım oyuncusu Selçuk İnan da Macaristan maçının ne kadar önemli olduğunu bildiklerini dile getirdi.

    Selçuk İnan, 8 gündür bir arada olduklarını anlatarak, "Arkadaşlarımızla her gün maçı konuşuyoruz. Andorra maçında sadece 3 puan önemliydi. Karşılaşmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Belki de tarihimizin en önemli maçına çıkacağız. Teknik ekip ve oyuncular olarak hazırız. Taraftarların yoğun desteğine ihtiyacımız var. Mücadeleyi kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın yokluğunda yükünü hafifletecek oyuncunun bulunup bulunmadığı sorusunu Selçuk, şöyle yanıtladı:

    "Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu önemli oyuncular. Burası milli takım. O forma kime verilirse altından kalkar. Yanımda kimin oynayacağını hocamız bilir. Kim yanımda oynarsa oynasın, en iyi şekilde görevini yerine getirip kazanmak için her şeyi yapacaktır. Kim oynarsa oynasın, önemli değil. Burası milli takım, herkesin yeri dolabilir."

    Takımda birlik ve beraberliğin nasıl olduğu sorusu üzerine de Selçuk, şöyle konuştu:

    "Çok iyi arkadaşlık var. Bu konuda aslında serzenişte bulunmak istiyorum. Gazetelerde ve televizyonlarda aramızda sorunlar olduğu, kavgalar ettiğimiz yazıldı. İnanın hiçbiri gerçek değil. Bugüne kadar biz dürüst olduk. Zor günlerde milli takım birleştirici oluyor. Bu her gün büyüyerek devam ediyor. Maçı kazandığımız takdirde arkadaşlık ve oyun anlamında daha iyi milli takım olacağını düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow