hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sezonu kurtarmanın yolu Türkiye Kupası"

    Sezonu kurtarmanın yolu Türkiye Kupası
    expand

    Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Didier Zokora, kötü geçen sezonda Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor'un sabah antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Zokora, Antalya maçının öneminin bilincinde olduklarına işaret etti ve şunları söyledi:

    "Şimdiye kadar oynadığımız maçlardaki puan kayıpları nedeniyle bu maç çok önemli hale geldi. Çünkü aşağıdaki takımlar bize oldukça yaklaştı. Pazar günü gerçekten çok belirleyici bir maç oynayacağız. Geriye kalan bütün maçlarımız bizim için çok önemli hale geldi. Bu sezon ciddi şekilde devamlılık sorunu yaşadık. Hepimiz bunun farkındayız ve maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunun bilincindeyiz ve Pazar günü kazanmak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız."

    "Taraftarların desteği bizim için çok önemli"

    Antalya maçında taraftarın desteğinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Zokora, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Onların bizimle birlikte olması ve desteklemeleri çok önemli. Böylesine zor durumlarda zor atmosferlerde daha da önemli. Bu bir iç saha maçı ve iç sahadaki tüm avantajları kullanabilmemiz için taraftarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. Onları bu sezon hayal kırıklığına uğrattığımızın farkındayız. Devamlılık yakalayamadık.

    Afrika Uluslar Kupası'ndan dönüşte iyi bir performans gösteremedim. Dönem dönem sakat ve eksik oyuncularımız oldu. Bir çok neden sıralayabilirsiniz. Ama taraftarlar açısından baktığımızda onlara hak vermemek mümkün değil. Hayal kırıklığı yaşıyorlar ve bu durumun altından kalkmamızı bekliyorlar. Onların bizimle birlikte olması ve bize verecekleri destek çok önemli. O destekle Pazar günü kazanmaya çalışacağız."

    "Takım kötü olunca ben de agresifleşiyorum"

    Zokora, bu sezon çok kart görmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Takımın lig sıralamasında bulunduğu durumun bunda çok büyük etkisi var. Çünkü takımda işler yolunda gitmediğinde bu benim üzerimde de çok büyük bir gerginlik ve huzursuzluk yaratıyor. Bu da ister istemez maça yansıyor. Takım iyi olmadığında, sahada yapmamız gerekenleri yapamadığımızda bunun getirdiği gerginlikle iş agresifliğe dökülüyor. Ben de daha çok kart görüyorum. İşler yolunda gittiğinde hepimiz daha huzurlu ve sakin oluyoruz" dedi.

    "Rakiplerimiz kadar kaliteli bir takımız ama..."

    Zokora, Trabzonspor'un futbolcu kalitesi yönünden rakiplerinden aşağı kalır bir yanı olmadığını da vurgulayarak şunları söyledi:

    "En az Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kadar oyuncu kalitemiz var. İlk aklıma gelenler Halil, Alanzinho, Adrian, Volkan. Bütün bu isimler çok yetenekli ve üst düzey oyuncular. Ama ortada bir gerçek var ki bu sezon üst üste maç kazanma konusunda ciddi sorunlar yaşadık ve bu ister istemez beraberinde özgüven problemini getirdi.

    Özgüvenden kaynaklanan sorunları hala yaşıyoruz. Neredeyse Nisan ayı geldi ama özgüven konusundaki sorun devam ediyor. Çünkü üst üste maçlar kazanamadık. Ama şunu söylemeliyim; bu sezonu kurtarmak için geriye kalan periyotta elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sezon takım ruhunun, dinamiğinin çok daha güçlü olduğu bir dönemde hepiniz göreceksiniz ki bu takım çok daha iyi işler yapacak. Çünkü en az rakiplerimiz kadar oyuncu kalitemiz var."

    "Sezonu kurtarmanın yolu kupadan geçiyor"

    Zokora, Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendileri için önemliden de fazlası olduğunu vurgulayarak, "Sezonu kurtarmanın yolu oradan geçiyor. Hem sezonu kurtarmış hem de önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılmış olacağız. Ligi tabii ki göz ardı etmiyorum. Lig başlı başına önemli bir hedeftir. Ama kupayı kazanmak bizim için şu an öncelikli hale geldi" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow