hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıza Çalımbay istifa kararı aldı

    Rıza Çalımbay istifa kararı aldı
    expand

    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Orduspor maçının ardından görevi bırakma kararı aldı. Sivasspor yönetimi Çalımbay'ın istifasını kabul etmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-2 kazandıkları Orduspor maçından sonra yönetimle görüşerek, görevi bıraktığını belirtti. Çalımbay, "Ben bırakmak istediğimi yönetime söyledim. Karar yönetimin" diye konuştu. Başkan Mecnun Otyakmaz ise bunu kabul etmediklerini belirterek, "Rıza Hoca giderse biz de gideriz" dedi.

    Karşılaşma sonrasında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, görevi bıraktığını açıkladı. Maç içerisinde futbolcu Hayrettin Yerlikaya'ya yönelik olumsuz tezahüratlar ve kendisine yönelik istifa tezahüratlarından rahatsız olduğunu belirten Çalımbay, görevi bıraktığını ve kararın yönetiminde olduğunu belirtti.

    Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bu maç 2 takım için de zor bir maçtı. Ordu takımı beklemediğimiz bir kadroyla çıktı. Bütün forvetlerini kullandı. Zor olacağı belliydi. Beklediğimiz gibi oldu. Biz oyundan hiç kopmadık. Bundan önce de defalarca kazandığımız gibi güzel bir maç kazandık. Kzandığımız için mutluyuz, ama taraftarın yaptığından dolayı mutsuzuz. Ben görevi bıraktığımı yönetime de söyledim. Bütün her şey yönetimde. Çünkü Sivasspor'u aldığımız zaman çok zordu, düşme potasında aldık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     O sene takımı kurtardık, öbür sene Play-off'a girdik. Biz geçen sene futbolcularla tek başımıza kaldık. O zaman da mücadeleden kopmadan Play-off'a girdik. Şu anda Türkiye Kupası'nda 4 takım var, biri Sivasspor. Hem ligde, hem kupada gidiyor. 20 günde 7 maç oynadık. Sivas zor bir yer. Uzun deplasmanlara gidiyoruz. Aralarda lig maçı oynuyoruz. Kupa, lig derken her yerde yolumuza devam ettik. Hayrettin öyle böyle Sivas'ın çıkardığı, kendi bağrından yetiştirdiği bir oyuncu. Hayrettin olsun, başka bir oyuncu olsun sahaya kötü olmak için çıkmaz. Hatalar olabilir. Ben Eskişehir'deyken Emre Toraman kendi kalemize 2 gol attı. Böyle günde o oyuncuya sahip çıkmak ve geçmişine bakmak lazım. Biz burada her şeyimizi veriyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bir sürü teklif gelmesine rağmen Sivaslıyız, Sivasspor'u yarı yolda bırakmayız diyoruz. Futbolculara yuhalama, istifa söylemleri var. Tribünde kavga çıkıyor. Ben kendim buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum.

    Ben Sivaslıyım ve Sivas'a kırgın değilim. Beşiktaş'ta oynadığım dönemde beni en çok destekleyen Sivas halkıdır. Hepsine söylemiyorum, ama bugün yapılanları yakıştıramadım. Taraftar son 10 dakikada maçı bırakırken, ben oyuncularıma devam etmelerini söyledim. Neticede Allah büyük, yüzümüze güldü. Ben kendim bırakmak istiyorum. Ama hiçbir zaman da yarı yolda bırakmadıysam takdir yönetimindir. Yönetimimizin bana çok büyük desteği oldu, ama ben bırakmak istiyorum. Hayrettin'e yapılan olay ve maç bitmeden desteğini çeken taraftar olmaz. Biz maç kazandık, ama lig bitmedi. Halen desteksizlik böyle devam ederse, tehlike devam eder. Sivas'ın desteğe ihtiyacı var. Kendim için istemiyorum, 'takımınıza sahip çıkın' dedim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivasspor başkanı Otyakmaz: Hoca yoksa biz de yokuz  

    Rıza Çalımbay'ın görevi bırakma kararının ardından Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz kısa bir açıklamada bulundu. Otyakmaz, çok önemli bir maç oynadıklarını ve karşılaşmanın gelip gittiğini belirterek, son dakikalardaki gayretle takımın maçı kazandığını belirtti. Otyakmaz, şöyle konuştu:

    "Açıklamadan henüz haberim yok, ama öyle bir şey olması mümkün değil. Rıza Hocamız takımın zor döneminde göreve geldi ve o kritik eşiği halletti. Takımı küme düşmekten kurtardı. Geçen yıl sıkıntılı süreçte takımına sahip çıktı. Başarılı bir süreç geçirip Play-off'a kaldık. Kupada yarı finaldeyiz. Bugün 35 puanımız var ve 7 karşılama var. Üst sıralara tırmanmamız içten değil. Bu kadar hizmet etmiş bir insanın, şuursuz birkaç slogana teslim olup ayrılması mümkün değil. Yönetim kurulu arkadaşlarım da benimle aynı düşüncede. Hoca giderse biz de gideriz. Bunu gönül rahatlığı ile söylerim. Taraftarımız, o şuurlu insanlar dediğimiz insanların böyle bir düşüncesi varsa biz de yokuz. Böyle bir şey yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuper: "Takımın iyiliği için kenara çekilmem gerekiyorsa bunu yapmasını da bilirim"

    Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise, "Bazen maçların neden kaybedildiğini anlatmak zor olabiliyor. Bence 70 dakika çok iyi oynadı. Çok kötü oynadığımız 10 dakika var, bu 10 dakikada Sivasspor kazanmayı başardı. Duran toplardan gol buldular. Hafta içinde havadan toplara çalıştık, ama maç içinde böyle oldu. Oynadığımız 10 dakika 3 puan alma hevesinden kaynaklandı. Çok iyi bir 70 dakika çıkardığımızı düşünüyorum. Geçen maçtan sonra 'İstifa etmem gerekirse benim istifam duruyor' dedim başkana. Başkan birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyor ama, o nedenle devam ediyoruz. Takımın iyiliği için kenara çekilmem gerekiyorsa bunu yapmasını da bilirim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivassporlu Erhan Güven ve Pedrial Suarez, sezonun ön önemli maçı olduğunu bildiklerini, iyi konsantre olduklarını, ama maçın zor geçtiğini belirterek sonuna kadar maçı bırakmadıklarını ve maçı kazandıklarını söylediler. Maçın son anlarında galibiyet golünü atan Pedriel, "Oyuna girerken arkadaşlarımın kazanma mücadelesini gördüm. Gol atarak katkıda bulunduğum için mutluyum" dedi. Ordusporlu Barral ve Agustin ise hatırlamak istemediklerini belirterek, rakibin duran toplardan bulduğu golle maçı kazandıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow