hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lazio 4 maç sonra kazandı

    Lazio 4 maç sonra kazandı
    expand

    Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio, lig maçında Catania'yı 2-1 yenerek ligde 4 maç aradan sonra galip geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio'nun İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 30. haftasında Roma Olimpiyat Stadı'nda Catania ile yaptığı maçı, hakem Davide Massa yönetti.

    Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu rakibinin sahasına yıkan evsahibi Lazio, iki net gol pozisyonunda topu filelerle buluşturamayınca, devre golsüz beraberlikle sonuçlandı.

    Maçın ikinci yarısının 50. dakikasında gelişen Catania atağında topu uzaklaştırmak isteyen Lazio defansının müdahalesinde meşin yuvarlak, Catania'lı Mariano Izco'ya çarparak Lazio filelerine gitti: 0-1

    Maçın 79. dakikasında ev sahibi Lazio aradığı golü buldu. Radu'nun sol kanattan altı pasa yaptığı ortada, topu uzaklaştırmak isteyen Catania'lı Legrottaglie ters müdahalede bulunduğu meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 1-1

    Bu golden bir dakika sonra gelişen Lazio atağında, Catania'lı Bellusci, Ederson'u ceza sahası içerisinde düşürünce hakem Massa, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Candreva, top ile kaleciyi farklı köşelere gönderince Lazio, karşılaşmada 2-1 öne geçti.

    Bu sonuçla ligde son 3 haftadır galip gelemeyen Lazio, bir ay aradan sonra yeniden galibiyetle tanıştı. Lazio, bu galibiyetle puanını 50'ye yükseltti.

    Mavi-beyazlı takım, 30 maçta aldığı 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 yenilgiyle puan tablosunda 5'inci sırada bulunuyor.

    İtalya'nın Lazio takımı ile Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali ilk maçında 4 Nisan Perşembe günü FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak. İki takımın rövanş mücadelesi ise 11 Nisan Perşembe günü Roma Olimpiyat Stadı'nda Lazio'nun cezası sebebiyle seyircisiz oynanacak.

    Petkoviç'in yorumu

    Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkovic, Catania maçından galibiyetle ayrılmalarının Fenerbahçe maçı öncesi kendilerine moral olduğunu söyledi.

    İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 30. haftasında Catania'yı 2-1 yenen Lazio'nun Boşnak asıllı İsviçreli çalıştırıcısı Vladimir Petkovic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Catania maçı ve Fenerbahçe maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    Catania maçında 90 dakika boyunca iyi oynadıklarını ifade eden 50 yaşındaki Petkovic, "Bu maçta, sadece bazı anlarda şans yanımızda olmadı. Ancak bu maçta, biz bunu telafi etmesini bildik. Bu nedenle oyuncularımı kutluyorum" dedi.

    İkinci devrenin başında şanssız bir gol yediklerini dile getiren Petkovic, birçok takımın bu gole cevap veremediğini ancak kendilerinin bunu telafi etmesini bildiklerini belirtti.

    Catania karşısında aldıkları galibiyetin kendileri açısından Fenerbahçe maçına da olumlu yansıyacağını dile getiren Petkovic, "Çocuklar için de büyük moral oldu, bir de iyi top oynadılar. Ben bugün bu zaferi hak ettiğimizi düşünüyorum. Bir sonraki maçımız olan Avrupa'daki maçımız için bize olumlu katkısı olacaktır" diye konuştu.

    -Pazartesiden itibaren Fenerbahçe-

    Liglere geçen hafta verilen milli maç arasından dönüşün genelde zor olduğunu ve takımın nasıl bir performans çizeceğinin kestirilemediğinden söz eden Petkovic, "Üst üste aldığımız 3 yenilginin ardından böyle bir galibiyet moral açısından bizim için çok önemli. Bu maçla biz kendimizi ufak da olsa telafi ettik. Önemli olan bu. Yarın, hem zihnen hem fiziksel açıdan bir dinlenme günü olacak. Pazartesi gününden itibaren Fenerbahçe'yi düşünmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

    Bir Türk gazetecinin Fenerbahçe maçına ilişkin sorusuna Petkovic, "Maçtan bir gün önce rakip takım hakkında konuşmayı, yorum yapmayı tercih ediyorum. Fenerbahçe taraftarı oldukça coşkulu ve bu tür maçlara çok farklı hazırlıklar yapıyorlar. Maç öncesi yaşanan atmosfer ve maç sırasındaki stadın atmosferi, çok etkileyicidir. Biz bunu kendimize pozitif şekilde almalıyız" yanıtını verdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow