hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona - Bayern Münih: 0-3

    Barcelona - Bayern Münih: 0-3
    expand

    Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih, 4-0 kazandığı maçın rövanşında Barcelona'yı deplasmanda 3-0 yenerek finalde Dortmund'un rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Allianz Arena'daki ilk maçta 4-0'lık ağır bir mağlubiyet alan Barcelona, işleri tersine çevirmek için Bayern Münih karşısına çıktı.

    Camp Nou’daki mücadele ise yine Katalanların istediği gibi başlamadı. Yıpkı ilk maçta olduğu gibi topa hükmeden Barcelona olsa da kontrataklarla pozisyonları yakalayan Alman temsilcisiydi.

    13. dakikada Bayern Münih, Robben ile ilk pozisyonu bulurken bir dakika sonra beşe üçlük bir kontratakta Robben’in ortasına Thomas Müller vuramadı.

    20. dakikada Bayern yine çok hızlı gelirken Phillip Lahm’ın kale ağzındaki vuruşunu Gerard Pique engellemeyi başardı.

    Barcelona ise ilk 45 dakika tek bir net pozisyon buldu. 28. dakikada Dani Alves'in ortasında Fabregas yerde kaldı ama oyun devam etti. Altıpas yakınlarında önünde kalan topa Xavi voleyi vurdu ama kaleyi bulamadı.

    İlk yarı 0-0 sona ererken ikinci 45 dakikaya Bayern Münih golle başladı. 49. dakikada Robben Sağ kanatta kendini unutturdu. Alaba'nın harika pasında ceza sahasına girdi. Girdiği gibi klasik çalımını attı. Nefis bir plase vurdu ve ağları buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Golden sonra Barcelona'nın direnci tamamen düştü. 73. dakikada Bavyera ekibi ikinci golü buldu. Gustavo'nun mükemmel pasında Ribery ceza sahasına girdi. Onun ortasında Pique topu kendi ağlarına yolladı.

    76. dakikada yine soldan iki kişiyi geçerek ceza sahasına giren Ribery nefis bir orta yaptı. Arka direkte Thomas Müller farkı üçe çıkardı.

    Kalan dakikalarda ise skor değişmeyince mücadele 3-0 sona erdi.

    Böylece Bayern Münih, Wembley'de oynanacak final mücadelesinde Dortmund'un rakibi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow