hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnönü Stadı için imzalar atıldı

    İnönü Stadı için imzalar atıldı
    expand

    Beşiktaş Kulübü ile stadın yıkım ve hafriyat ihalelerini kazanan firmalar arasında sözleşme imzalandı.

    BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapılması sürecindeki ilk aşama olan yıkım ve hafriyat işleri için, Beşiktaş Kulübü ile bu konudaki ihaleleri kazanan firmalar arasında sözleşme imzalandı.

    Akaretler'deki kulüp binasında düzenlenen imza törenine, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun ve firma yetkilileri katıldı.

    Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, stadın yenilenmesiyle ilgili çalışmaların belli bir noktaya geldiğini belirterek, "Camiamızın yıllardan beri üzerinde çalıştığı, yapmayı arzuladığı, sportif anlamdaki mabedi, stadımızın yenilenmesinin Beşiktaş’a yakışır bir tarz ve biçimde yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız, izin ve ihalelerle belli bir noktaya geldi. Bunu açıklamaktan dolayı bir Beşiktaşlı olarak gurur duyuyorum. Allah bana nasip etti. İnşallah bitmiş halinin tadını da beraber yaşarız. Devletimiz tarafından gerekli olan müsaadeler, çevreye olan saygı göz önünde bulundurularak sonuçlandırılmıştır. İnşaatın yapılmasıyla ilgili bir sürece girdik.

    Bu sürecin başlangıcı da yapımıyla ilgili hizmetleri verecek firmalarla Beşiktaş’ın menfaatleri göz önünde bulunarak ihaleler yapıldı. Kazık çakılması, hafriyat ve yıkım ihalesi inşaatın başlamasıyla ilgili 3 önemli süreç şeffaf, adil bir ihale komisyonu tarafından tamamlanmıştır. Böyle bir hizmette bulunma şansını yakaladığım için çok mutluyum. İleride çocuklarıma ve aileme ‘burada da benim bir damlacık emeğim var’ demek gurur verici olacak" şeklinde konuştu.

    "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak son tercihimiz"

    Yeni sezonda siyah-beyazlı takımın maçlarını İstanbul'daki mevcut statlarda oynayacağını kaydeden Çebi, "Başkanımız, maçlarımızı nerede oynayacağımız konusuna daha önce açıklık getirmeye çalıştı. Maçlarımızı İstanbul ili hudutlarında oynayacağız. Bunlarda bilinen mevcut statlar. Şükrü Saracoğlu Stadı, Türk Telekom Arena, Atatürk Olimpiyat Stadı, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ve Gebze Stadı var. Tercihimiz, Beşiktaş’ın taraftarını kucaklayabilecek bir statta oynamak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama alternatifi de maalesef bunlardan bir tanesi ama bunun son tercihimiz olduğunu söylemeliyim" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow