hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fabian Ernst futbolu bıraktı

    Fabian Ernst futbolu bıraktı
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması giyen Alman futbolcu Fabian Ernst, 34 yaşında futbolu bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbola 1996 yılında Almanya'da Hannover 96 takımında başlayan Ernst, sırasıyla ülkesinde Hamburg, Werder Bremen, Schalke 04 formalarını giydikten sonra 2009 yılında Türkiye'ye geldi.

    Ara transfer döneminde Beşiktaş'a transfer olan Ernst, tam 4,5 sezon Türkiye'de forma giydi. Beşiktaş'ın o sezon hem ligde hem Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmasında önemli rol oynayan Ernst, siyah-beyazlı forma altında 146 maçta 9 gol kaydetti. Ernst, Beşiktaş formasıyla ligde 105, Avrupa kupalarında 29, Türkiye Kupası'nda 11 ve Süper Kupa'da da 1 müsabakada oynadı. Ernst, Beşiktaş ile 1 kez Süper Lig, 2 defa da Türkiye Kupası kazanma sevinci yaşadı.

    Alman futbolcu, Beşiktaş ile sözleşmesi sona erince 2012-2013 sezonunun başında lige yeni yükselen Kasımpaşa'ya transfer oldu. Kaptanlığını yaptığı lacivert-beyazlı forma altında başarılı bir sezon geçiren ve takımın tarihinin en iyi derecesini alarak ligi 6. sırada bitirmesine yardımcı olan Ernst, Kasımpaşa ile bir sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen futbolu bırakma kararı aldı. Ernst, Kasımpaşa formasını 30'u lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere toplam 31 kez giydi.

    Almanya Milli Takım formasını 2002 yılında giymeye başlayan Ernst, ülkesi adına da sahaya çıktığı 24 maçta 1 gole imza attı.

    - Kasımpaşa'dan teşekkür

    Futbolu Kasımpaşa'da bırakan Ernst için lacivert-beyazlı kulüp bir teşekkür mesajı yayımladı.

    Kulüpten yapılan açıklamada, Alman futbolcuya teşekkür edildiği ve karşılıklı saygı çerçevesinde bu kararın alındığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow