hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gana, Portekiz'i evine yolladı

    Gana, Portekizi evine yolladı
    expand

    FIFA U20 Dünya Kupası 2. turunda Gana, Portekiz'i 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 16 turunun ikinci gün ilk karşılaşmasında Kayseri Kadir Has Stadı Portekiz ve Gana takımlarına ev sahipliği yaptı. Daha önce U-20 seviyesinde bir kez karşı karşıya geldiler. 93 yılındaki karşılaşmadan galip ayrılan taraf, 2-0’la Gana olmuştu. Çeyrek final için kapışan bu iki ekip de daha önce bu kupanın sahibi olmuşlardı. Portekiz 1989 ve 1991’de kupayı kucaklarken Gana 2009’da bu sevinci tatmıştı.

    Portekiz maçın henüz 15. saniyesinde inanılmaz bir gol kaçırdı. Bruma ilk düdükle birlikte çalımlarla ceza sahasına ilerledi ve kale önünde bomboş alan Aladje’ye pasını çıkardı. Aladje imkansızı başarıp topu dışarı gönderdi. Hemen 1 dakika sonra aynı senaryo tekrar yaşandı. Bruma sol kanattan getirip Aladje’ye çıkardı fakat 9 numaranın vuruşu kalecinin solundan dışarı gitti.

    İlk 15 dakika geçilirken temposu çok yüksek bir karşılaşma oldu. Gana da ilk şoku üzerinden atınca Portekiz kalesine tehlikeli ataklar geliştirdi. Bunlardan biri 14. dakikada 25 metreden Lawrence Lartey’in kaleye vurduğu şuttu. Yön değiştirerek kaleye giden topu kaleci Jose Sa güzel çıkardı.

    Gol perdesini açan taraf 19. dakikada Kennedy Ashia’nın ayağından buldu. Kaleyi karşısına alıp 25 metreden nefis bir şut çıkarttı ve kalecinin sağından fileleri havalandırdı. (1-0)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    32. dakikada Gana kalecisi Eric Antwi kalesinde devleşti. Önce yakın mesafeden Edgar Ie’nin şutunu çıkardıktan sonra hemen akabinde Ricardo’nun şutuna da nefis bir reaksiyon verdi ve kalesini beraberliğe korudu.

    Portekiz ilk dakikalardaki kadar etkili olamayınca devreye 1-0 geride girdiler.

    İkinci yarıda ilk on dakika geride kalmışken Portekiz’in baskılı oyunu sürüyordu. 54. dakikada Andre Gomes’in uzaktan şutunda beraberliğe çok yaklaştı fakat Antwi bu şutu da çıkarmayı başardı.

    Portekiz aradığı golü 71. dakikada buldu. Sağ kanattan Ricardo Esgaio’nun ceza alanına ortaladığı topu Edgar Ie’e göğsüyle düzeltti ve top Tiago Ferreira’yanın önünde kaldı. Tiago topa nefis vurdu ve 1-1’e getirdi skoru.

    Kapıyı açan Portekiz ikinci golü için fazla beklemedi. 73. dakikada sonradan oyuna giren yine Ricardo Esgaio’nun ortasında bu sefer Edgar Ie topa yükseldi ve takımını öne geçirdi. (2-1)

    79. dakikada Gana cevap verdi. İkinci yarıda oyuna giren iki oyuncu golün başrolündeydi. Yiadom Boakye, ceza alanı içinde topla buluştu. Vuruşunu kaleci çıkardı fakat Michael Anaba’nın önünde kalan top 18 numaranın vuruşuyla ağlara gitti. (2-2)

    Gana 85’de duran toptan öne geçti. Yiadom Boakye’nin vuruşunda baraj bir anlık dikkatsizlikle açılınca top içlerinden geçti ve filelerle buluştu. (3-2)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Portekiz üçüncü golün şokunu üzerinden atamayınca maçtan 3-2 yenik ayrıldı.

    Bu sonuçla Gana çeyrek finalde Şili'yle karşılaşmak için İstanbul'un yolunu tutarken Portekiz beklentilerin aksine eve erken dönüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow