hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak mucizeye devam

    Irak mucizeye devam
    expand

    FIFA U20 Dünya Kupası'nda Irak normal süresi 0-0 biten maçta Paraguay'ı uzatmalarda 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 16 turu ikinci gün karşılaşmasında Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı, Irak ve Paraguay’a ev sahipliği yaptı. Bu iki ekip daha önce 1977 senesinde U-20 Dünya Kupası sırasında eşleşmişlerdi. O maçtan ezici üstünlükle galip ayrılan taraf 4-0’la Paraguay olmuştu. Bugün durumlar biraz daha farklı ve Irak bulunduğu grubu sürklase ederek Paraguay’ın karşısına çıktı. İngiltere, Mısır ve Şili ile karşılaşan Irak, turnuvanın belki de en büyük sürprizi sayılabilir. Paraguay’ın işinin 36 sene önceki kadar kolay olmayacağı kesindi.

    İlk yarıda genel olarak iki takımda tempolu oynadı. İkisi de skoru kendilerine çevirecek fırsatları yakaladı. Paraguay biraz daha üstün gözükse de Irak’ın bütün gol girişimleri onlar adına tehlike yarattı.

    Henüz 2. dakikada Paraguaylı Teodoro Paredes Irak kalecisi Mohammed Hameed’i aşırtmayla avlamak istedi fakat genç kaleci dikkatliydi.

    18. dakikada Iraklı Human Tareq 35 metreden çıkarttığı nefis şutla Diego Morel’i avlama niyetindeydi. Ancak Paraguaylı kaleci sağına gelen topu çıkartmayı başardı.

    21. dakikada bu sefer kaleyi uzaktan yoklayan taraf Paraguay’dı. Arnaldo Sanabria 25 metreden nefis vurdu. Kaleci Hameed aynı güzellikte çıkardı.

    28. dakikada karşı kaledeki Diego Morel bu sever enfes bir kurtarış yaptı. Mohanad Abdulraheem’in kafa vuruşunu son anda gol çizgisi üzerinden çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki tarafta fazlaca fırsat yakalasa da dengeyi bozacak golü bulamadı ve devre 0-0 tamamlandı.

    İkinci yarıda da Paraguay bir nebze de olsa daha etkili olan taraftı. Ancak 75. dakikada Farhan Shakor markajdan kurtulup 25 metreden güzel bir şut çıkardı ancak çerçevenin içine gönderemedi.

    Irak 75. dakikadan sonra oyun üstünlüğünü almış gözüktü. Öyle ki 80. dakikada Paraguay 10 kişi kaldı rakibine orta saha yayı üzerinde sert giren Arnaldo Sanabria, direk kırmızı kartla oyundan atıldı.

    88. dakikada Paraguay maçı bitirmeye çok yaklaştı. Derlis Gonzalez kaleye doğru yaklaşırken bir anda topu ayağından kaçırınca takımını galibiyet golünden etmiş oldu. Irak eksik rakibi karşısında golü bulamayınca maç uzatmalara gitti.

    Irak ilk uzatma devresinin 4. dakikasında Farhan Shakor’la 1-0’ı buldu. Ali Adnan’ın ortasında ceza alanında topa yükselen Shakor, iyi bir vuruş yapamasa da topu filelere göndermeyi başardı.

    Irak 101. dakikada bu sefer Ali Adnan’la ikiyi bulabilirdi. 35 metreden etkili kullandığı serbest vuruşu Diego Morel kurtardı.

    Paraguay ikinci uzatma devresinde maçı çevirecek golü bulamayınca turnuvadan elendi.

    Irak böylelikle mucizevi yürüyüşünü sürdürerek çeyrek finale çıktı. Kayseri’nin yolunu tutacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow