hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney Kore çeyrek finalde

    Güney Kore çeyrek finalde
    expand

    FIFA U20 Dünya Kupası 2. turunda Güney Kore normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Kolombiya'yı penaltılarda 8-7 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 16 turu ikinci gün Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki karşılaşmada Kolombiya ve Güney Kore sahaya çıktılar. Bu iki ekip iki yıl önce Kolombiya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen U-20 Dünya Kupası grup maçlarında karşılaştılar. Kahveciler o maçtan 1-0 galip ayrılmayı başarmıştı. Kolombiya takımı Uruguay’la birlikte en güçlü defans takımı olarak dikkat çekiyor. Grup aşamasında kalelerinde yalnızca 1 gol gördüler. Asya temsilcisi ise oynadıkları üç maçın da ilk 10 dakikasında mutlaka gol yedi. Hata kabul etmeyen bu eşleşmeden galip çıkan taraf, çeyrek finalin yolunu tutacaktı.

    İlk on dakika geride kalırken Kolomibya rakip yarı alanda baskı kurmakta zorlandı. Güney Kore ise her zamanki pas oyun düzenine sadık bir görüntü sergiledi. Bunun meyvesini de 16. dakikada Juhun Song’un ayağından buldu. Serbest vuruş sonrası sol taraftan yapılan ortada topu önünde bulan 14 numara geriye düşerken vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

    Karşılaşmada yarım saat geride kalmışken Kolombiya’da Quintero etki yaratmaya çalıştı. Jhon Cordoba’yı kanatlardan beslemeye çalışsalar da Güney Kore defansı hata yapmadı.

    Geriye kalan dakikalarda Kolombiya etkili ayaklarını kullanarak gol aradı fakat Quintero da Cordoba da beklenen sayıyı bulamadı.

    Devre Güney Kore’nin 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    53. dakikada Güney Kore farkı ikiye çıkarma şansını yakaladı. Juhun Song ceza alanında topu göğsünde güzel kontrol etti. Kaleye arkası dönükken yaptığı rövaşata vuruşu az farkla dışarı gitti.

    67. dakikada Quintero sağ çapraz 30 metreden kaleye nefis bir şut attı ancak vuruşu sağ direğin hemen yanından dışarı çıktı.

    75. dakikada Kolombiya kaleyi bir kez daha uzaktan yokladı. Jherson Vergara’nın kaleye karşısına alıp yaptığı vuruşu, kaleci Changgeun Lee yumruklarıyla uzaklaştırdı.

    Maçın bitimine beş dakika kala Güney Kore ele geçirdiği fırsatı kaybetmemek için oyuna soğutma eylimindeydi. Kolomibya ise oyunu rakip sahada oynasa da bitirici vuruşu bir türlü yapamadı.

    89. dakikada Deivy Balanta ceza alanın sağ köşesinden nefis vurdu ayağının dışıyla ancak top kalenin sağ direğine vurup oyun alanına döndü.

    Kolombiya, 90+3'te kabustan uyandı. Quintero belki de maçın son vuruşunda serbest vuruşun başına geçti. Ve barajın üstünden topu geçirip fileleri havalandırdı. (1-1)

    Böylelikle maç uzatmaya gitti.

    Uzatmalarda daha etkili olan taraf Güney Kore'ydi. Ancak Kolombiya'nın geliştirdiği nadir ataklarda çok etki yarattı. Sonuçta uzatma devrelerinde de beraberlik bozulmayınca penaltılara geçildi.

    Uzun süren atışlar sonunda son hatayı Kolombiya takımından Deivy Balanta yapınca Güney Kore çeyrek finalde Irak'ın rakibi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow