hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk takımları Şili U20'yi izlesin"

    Türk takımları Şili U20yi izlesin
    expand

    FIFA Teknik Çalışma Üyesi Muhsin Ertuğral, Türk takımlarının Şili 20 yaş altı milli takımını mutlaka izlemesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Teknik Çalışma Üyesi Muhsin Ertuğral, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de düzenlenmesinin kulüpler için büyük avantaj olduğunu söyledi.

    Aynı zamanda Güney Afrika'da Ajax Cape Town takımını çalıştıran Ertuğral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonda dünya çapında oyuncuların yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Dünya futbolunun nereye gittiğini görme fırsatı buluyoruz. Sadece gençleri değil, üst düzey oyuncuları takip ediyoruz. Organizasyonda yer alan çoğu oyuncu, çeşitli üst düzey liglerinde forma giyiyor. Organizasyonları ve sistemleri görme fırsatı buluyoruz. Türk futbolunu geliştirme adına çok önemli bir turnuva."

    Dünya Kupası'nda forma giyen oyuncuların sadece gençliğine bakmamak gerektiğini kaydeden Muhsin Ertuğral, şunları söyledi:

    "Bunlar sadece genç değil. Artık 18-20 yaş altı grubu dünya futbolunda iyi yerde. Kulüplerimiz organizasyon bakımdan yurt dışındaki kulüplerin gerisinde. Dünyanın önemli izleme komiteleri burada maçları takip ediyor. Herkes oyuncuları gözden kaçırmamak için uğraş veriyor. Bütün oyuncuları bir arada görme fırsatı oluyor. Tabii ki Türk kulüplerinin de izleme komiteleri var. Kulüplerimiz doğru şekilde hareket ederse maddi açıdan düşük olan ülkelerden iyi oyuncular çıkarabilirler. Bunları ülkede tutabilirler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendisinin FIFA'daki görevi gereği ilk etapta Şili'yi analiz ettiğine dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Türk ekipleri mutlaka Şili'yi izlemeli. Türk futbolunda eksik olan pozisyonların oyuncularını Şili'de gördüm. Hakikaten çok üst düzey oyuncular var. Fizikleri çok gelişmiş. Güney Amerika futbolcuları Türk futboluna yatkın oluyor. Ben Türk kulüplerine Güney Amerika ekiplerinin tamamını izlemelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

    - "Uzun süreli takip yapmalıyız"

    Türkiye'deki kulüplerin sezonun bitmesine 2 ay kala oyuncu izlemeye başladığını savunan Ertuğral, bu süreci daha da uzatmaları gerektiğini ifade etti.

    Almanya'nın son şampiyonu Bayern Münih'in Martin Demichelis'i transferini örnek gösteren Muhsin Ertuğral, şunları kaydetti:

    "Bu oyuncunun transferi sırasında Bayern Münih, beni de Güney Amerika'daki izleme komitesi içinde gönderdi. Hazırladığımız raporlarda Demichelis, çok üst düzey çıkmıştı. Avrupa'daki kulüpler üç, dört ve altı aylık dönemleri takvime alarak izleme komitelerini ülkelere gönderiyor. İzleme komitesi üyeleri o ülkelerde kalıp antrenmanları ve ligleri izliyor. Artık rakamlar çok üst düzeye geldi. Bir oyuncuyu Türkiye'ye getirmek için çok ciddi paralar harcıyoruz. Daha sonra göndermek için aynı ücretleri ödüyoruz. Futbolcuların uyum sağlamaları için uzun süreli takipler yapmalıyız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Altyapının önemi

    Ertuğral, Türk futbolunda en büyük eksikliğin altyapı olduğunu savundu.

    "Çok sabırlı değiliz. Zeki insanlar çok hızlı düşündüğü için hemen sonuç alınmasını ister" diyen Ertuğral, "Umarım uzun vadeli yatırımlarla başarı elde ederiz. Hele hele bütçesi düşük takımlar bu konulara değinerek önemli isimleri kadroya dahil edebilirler" ifadelerini kullandı.

    Kendisinin üç kıtada çalıştığını anlatan tecrübeli teknik adam, "Bir teknik adam, nerede kendisine değer veriliyorsa oraya gider. Uzun süredir yurt dışında olduğum için dünya futbolunu biliyorum. Şansız bir Sivasspor dönemim oldu. Futbolda birikimler çok önemli. Öncelikle zaman tanınması gerekiyor. Ben Türk futboluna faydalı olacağımı umuyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk kulüplerin çeşitli ülkelerdeki futbolcular konusunda kendisine danışıp danışmadığı yönündeki soruyu ise Ertuğral, "Bugüne kadar Türk takımları bana danışmadı. Daha çok Avrupa'nın önemli takımları danışıyor. Ajax, Bayern Münih ve Almanya'nın birinci lig kulüpleri yardım istiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow