hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak mucize diye diye...

    Irak mucize diye diye...
    expand

    FIFA U20 Dünya Kupası çeyrek finalinde normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta Irak, Güney Kore'yi penaltılarda 5-4 yenen Irak, yarı finalde Uruguay'ın rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA U-20 Dünya Kupası çeyrek final maçlarının ikinci gününde Irak ve Güney Kore Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya geldiler. Bu iki takım Türkiye’deki Dünya Kupası’na gelebilmek için Asya elemelerinde aynı grupta yer aldılar. İki maç da 0-0 ve 1-1’le berabere sonuçlanmıştı. İki takımın da çeyrek finalde olması sürpriz olarak nitelendirilmesine karşın oynadıkları futbolla geçilmesi zor ekipler olduklarını kanıtlamışlardı. Irak grubu birinci bitirip Paraguay’ı eleyerek çeyrek finaldeki yerini aldı. Güney Kore ise şampiyonluk favorilerinden Kolombiya’yı saf dışı bırakarak son sekiz takım arasına kaldı.

    Genel olarak ilk yarıda iki tarafta seyircilere zevkli bir karşılaşma izlettirdi. Irak, seyirci desteğiyle birlikte biraz daha baskın olan taraftı. Irak taraftarları ilk yarı boyunca hiç susmadan takımlarını desteklediler. İlk yarı genelinde maçın gergin geçtiği söylenebilir.

    Irak maça hızlı başladı. 6. dakikada Farhan Shakor penaltı noktası üzerinde topla buluştu. Vuruşunda kaleci Lee Changgeun başarılı bir kurtarış yaptı.

    11. dakikada Güney Kore’nin ilk tehlikeli atağı geldi. Paslarla ceza sahasına gelen Güney Koreliler son olarak topu Kim Hyun’a ulaştırdı. Ancak Irak defansı genç oyuncuya gol imkanı tanımadı.

    20. dakikada Irak golü Ali Faez ile penaltıdan buldu. Uzun kullanılan serbest vuruş sonrasında ceza alanında düşürülen Ali Adnan’ın pozisyonunda hakem penaltı noktasını gösterdi. Ali Faez topun başına geçti ve takmını öne taşıyan golü kaydetti. (1-0)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gole cevap gecikmedi. 25. dakikada Sin Sangmin topu Kwon Changhoon’la buluşturdu. 10 numaranın kafa vuruşunda kaleci topa dokunmayı başardı fakat top filelere gitti. (1-1)

    30. dakikada Irak ikinci golüne çok yaklaştı. Seken topu önüne alan ve üç Güney Koreli’den nefis sıyrılan Ali Adnan’ın vuruşunda gol gelmedi.

    Irak aradığı golü 42. dakikada farhan Shakor ile buldu. Ceza alanının solunda topla buluşan Ali Kasım nefis bir voleyle topu kaleye gönderdi. Kaleciden seken topu gol yapmak Farhan Shakor için hiç zor olmadı ve Irak 2-1 öne geçti.

    İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

    İkinci yarı Güney Kore’nin golüyle başladı. Sağ kanattan yapılan ortaya ilk yarının son anlarında oyuna giren Gwanghun Lee güzel yükseldi ve kafa vuruşunda topu filelere gönderdi. (2-2)

    53. dakikada Güney Kore öne geçme fırsatını kullanmadı. Ceza alanına gönderilen uzun topta Kim Hyun topla buluştu. Genç oyuncunun vuruşu üstten az farkla dışarı çıktı.

    86. dakikada Güney Kore maçı bitirme fırsatı yakaladı. Changhoon’un sert vuruşu direğe çarptı ancak içeri girmedi.

    90+1’de bu kez Irak yarı final biletine çok yaklaştı. Shakor ceza sahasından kaleye vuruşunu yaptı fakat oldukça cılızdı ve kaleci için kurtarmak zor olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki tarafta eşitliği bozamayınca maç uzatmaya gitti.

    İlk uzatma devresinde iki tarafta birer fırsat yakaladı ancak tabelayı değiştirebilen olmayınca ilk uzatma devresi 2-2 sonuçlandı.

    İkinci uzatma devresinde 118. dakikada Irak’ın golü geldi. Farhan Shakor’la golü bulan Asya temsilcisi maçı bitirmeye çok yaklaştı. (3-2)

    Maç bu sonuçla bitecek derken 120+2’de Güney Kore maçı penaltılara götüren golü buldu. (3-3)

    Bu pozisyondan sonra hakem maçın uzatmalarının bittiğini gösteren düdüğünü çaldı.

    Penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayan Irak yarı finale yükseldi.

    Irak yarı final için Trabzon’un yolunu tutuyor. İspanya’yı saf dışı bırakan Uruguay ile oynayacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow