hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'dan AB statüsü atağı

    Galatasaraydan AB statüsü atağı
    expand

    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, 7 yabancı oyuncularının AB statüsünde oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, mücadele verdikleri tüm branşlarda Avrupa Birliği (AB) vatandaşı sporcuların yerli statüsünde sayılmaları için federasyonlara başvuruda bulunacaklarını belirtirken, 7 futbolcularının da Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bu konuda kişisel başvuru yapacağını açıkladı.

    Doğan, Galatasaray TV'de açıklamalarda bulunarak özellikle son dönemde TFF'nin yeni sezon için uygulama kararı aldığı yabancı oyuncu kısıtlaması kararıyla ilgili görüşlerini aktarıp, kendi eylem planlarını duyurdu.

    Sarı-kırmızılı kulübün mücadele verdiği tüm branşlardaki AB vatandaşı sporcuların yerli statüsünde olmaları için bağlı oldukları federasyonlara başvurular yapacaklarını aktaran Doğan, futbolcuları Didier Drogba, Wesley Sneijder, Nordin Amrabat, Albert Riera, Dany Nounkeu, Aurelien Chedjou ve Johan Elmander'in ise TFF'ye kişisel başvuru yapacaklarını dile getirdi.

    Yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmaların tüm kurumlar için geçerli olduğunun altını çizen Doğan, şunları söyledi:

    "Galatasaray, AB vatandaşı sporcularının hakları için tüm federasyonlara başvurdu. Anayasamızın 90. maddesi, antlaşmaların da kanun hükmünde olduğunu söyler. TFF, AB ile yapılan antlaşmaya bağlıdır. AB statüsünde oynama konusunda biz değil, futbolcularımız kişisel başvuru yapıyorlar. Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Riera ve Amrabat, federasyona başvuruda bulunacak. Bu 7 oyuncumuz bugün itibarıyla federasyona başvuracak. Bir yardım talep ederlerse, muhakkak biz de yanlarında olacağız.

    TFF kararları, yapılan antlaşmalarla ve Türkiye'nin politikalarıyla çelişmektedir. Bunu en kritik spor branşında yapıyorlar. Tahkim Kurulu bu konuyu düzeltmezse ve devreye girmezse, bu işin başka mercileri de var. Bugün Drogba yerli statüsünde oynamazsa, yarın Arda da İspanya'da yerli statüsünde oynayamaz. Ben bu konunun daha detaylı inceleneceğini ve müspet şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Haftaya Tahkim Kurulu'nun toplantısı var ve bunun duruşmalı olması için başvuruda bulunduk. Durumu anlatmak istiyoruz. İki yıllık yöneticiliğim boyunca TFF bütün sorunları halı altına süpürdü. Tribünde oturacak yabancılar, açacakları tazminat davalarını kazanır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow