hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'tan Hilbert yalanlaması

    Beşiktaştan Hilbert yalanlaması
    expand

    Beşiktaş Kulübü, eski futbolcuları Roberto Hilbert'in geride kalan sezonda indirim yapması karşılığında başkan Fikret Orman'dan 3 yıllık kontrat sözü aldığı yönündeki haberleri yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Roberto Hilbert'in ağabeyi Frederik Hilbert'in ağzından basına yansıyan haberler yalanlandı.

    Frederik Hilbert'in "Geçtiğimiz sezon, Fikret Orman bizden fedakarlık istedi. Roberto da önemli bir tutarda indirim yaptı. Başkan da bu sezon için zam ve 3 yıllık kontrat sözü verdi. Biz yeni sözleşme beklerken, kulüp tekrar indirim istedi. Roberto da doğal olarak ayrılmak zorunda kaldı. Fikret Orman, resmen bizi kandırdı" şeklindeki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Roberto Hilbert'in indirim yapmadığı bildirildi.

    Eski futbolcuları Hilbert'in geçen sezon sözleşmesinde herhangi bir fedakarlığa yanaşmadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    "Eski futbolcumuz Roberto Hilbert, geçtiğimiz sezon sözleşmesinde herhangi bir fedakarlığa yanaşmamış ve 1.350.000 avro karşılığı forma giymiştir. Aynı futbolcumuz, bırakın önemli bir miktarda indirim yapmayı, kulübümüzden olan alacakları yapılandırılırken, son derece katı bir tutum sergilemiş ve hiçbir kolaylık göstermemiştir. Tüm bunların sonucunda yıllık ücretini bütünüyle tahsil ettiği gibi, ek olarak gecikme cezası ve faiz adı altında toplam 228 bin euro daha avukatları aracılığıyla tahsil etmiştir. Adı geçen futbolcunun yeni kulübüne yıllık 400 bin euro karşılığı sözleşme imzaladığını, bu tarz haberlerin başkanımız Fikret Orman ve kulübümüzün manevi şahsiyetini küçük düşürmek amacıyla kasıtlı olarak yapıldığının farkında olduğumuzu ve sorumlularla ilgili hukuki girişimlerde bulunacağımızı hatırlatırız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow