hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mourinho'yu Avrupa Ligi kesmez

    Mourinhoyu Avrupa Ligi kesmez
    expand

    Chelsea'nin Teknik direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmakla tatmin olmayacağını belirterek, oyuncularının, Avrupa Ligi'ni hedeflemelerini istemediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Tayland'ın başkenti Bangkok'da bulunun Chelsea'nin teknik patronu Mourinho, BBC'ye yaptığı açıklamada, takımın, geçen sezon Rafael Benitez yönetiminde kaldırdığı UEFA Avrupa Ligi kupasının kendisini tatmin etmeyeceğini belirterek, "(UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmak) Benim için büyük bir hayal kırıklığı olur. Oyuncularımın, Avrupa Ligi'ni hedeflemelerini istemem" dedi.

    2003 yılında Porto ile o zamanki adı "UEFA Kupası" olan Avrupa Ligi'nde zirveye çıkan, sonraki sezon yine Porto, 2010'da ise İnter ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Portekizli teknik adam, Chelsea'nin 2012'de mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin, "Avrupa'da oynamak zorunda oldukları ve en iyi performanslarını sergilemeleri gereken tek turnuva" olduğunu bildirdi.

    İngiltere Premier Ligi'ni, günün sonunda en iyi olan takımın kazanacağını ifade eden Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli amaçlarının ligde şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getirdi. 

    Mourinho, Chelsea'deki ilk dönemi olan 2004-2007 yıllarında, takımın anahtar oyuncularından 35 yaşındaki Frank Lampard ve 32 yaşındaki John Terry'nin, kadrodaki yerinin garanti olmadığını vurguladı ve şöyle devam etti:

    "Kimsenin kimliği ya da doğum tarihini umursamam, benim için önem taşıyan tek şey performans. Genç oyunculardan daha iyi oynarlarsa kadroya girerler, aksi halde oynayamazlar. Çalışma konusunda harika olduklarını söylemeliyim. Ashley (Cole), Petr (Cech) gibi isimlerle çalışmaktan çok memnunum. Bu adamlar, kadroda yer almak için statü haricinde her şeylerini vermek zorunda olduklarını biliyorlar."

    Mourinho, 2011 yılında 50 milyon sterlin karşılığında Liverpool'dan Chelsea'ye transfer olan ancak beklentileri karşılayamayan İspanyol forvet Fernando Torres'in, tekrardan iyi günlerine dönebilmesi için elinden geleni yapacağını ama bu konuda asıl sorumluluğun futbolcuda olduğunu hatırlattı.

    Portekizli çalıştırıcı, Torres ile ilgili şunları söyledi:

    "Büyük kulüplerde top koşturan iyi oyuncular her zaman baskı altında olur. Herkes bu oyunclardan en iyi performansı göstermesini ve istikrarlı olmasını bekler. Ona, bir forvetin ihtiyacı olan özgüveni kazandırmak için elimden gelen desteği vereceğim ama günün sonunda ne olacağı kendi sorumluluğu ve bununla başa çıkmak zorunda."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow