hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Webo: "Bu cezayı kabul etmiyoruz"

    Webo: Bu cezayı kabul etmiyoruz
    expand

    Fenerbahçeli futbolcu Pierre Webo, UEFA'nı verdiği cezaya ilişkin olarak "Fenerbahçeli futbolcular olarak bu cezayı kabul etmiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçeli futbolcu Pierre Webo, UEFA Tahkim Kurulunun takımının Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıl olarak onamasına ilişkin, "Biz Fenerbahçeli futbolcular olarak bu cezayı kabul etmiyoruz, etmemiz de mümkün değil. Çok anlamsız bir ceza" dedi.

    Forvet oyuncusu Webo, Düzce Topuk Yaylası'ndaki kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, zaman geçtikçe kampa daha çok alıştıklarını, özellikle yeni teknik ekibin çalışma düzenine gün geçtikçe ayak uydurduklarını söyledi.

    Yeni transferlerin katılmasıyla çok daha iyi bir takım olduklarını vurgulayan Webo, "Onların gelmesi elimizi güçlendirdi. Daha güzel çalışmalar yapabiliyoruz. Onları çok da iyi karşıladık" diye konuştu.

    Webo, UEFA Tahkim Kurulunun kararı sonrasında takım arkadaşlarıyla dün toplantı yaptıklarını hatırlatarak, "Fenerbahçeli futbolcular olarak bu cezayı kabul etmiyoruz., etmemiz de mümkün değil. Çok anlamsız bir ceza. Düşüncelerimizi mektup veya yazı yoluyla UEFA'ya verme gibi bir düşüncemiz oldu" şeklinde konuştu.

    - "Türkiye'de takımlar arasında dayanışma yok"

    Türkiye'de işlerin Avrupa'dan daha farklı ilerlediğini öne süren Webo, Real Madrid ile Barcelona arasında çok ciddi rekabet ve çatışma var gibi gözükse de iki takımın başarıyı tebrik ettiğini, birbirleriyle dayanışma içinde olduğunu anlattı.

    "Türkiye'de takımlar arasında dayanışma yok" diyen Webo, "Biz maalesef bu dayanışmayı Türkiye'de göremiyoruz. Dayanışmayı bırakın, kötüleyici, ezici davranışlar görüyoruz. Bu, çok üzücü, hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe için üzücü bir durum" ifadesini kullandı.

    Geçen yıl Avrupa'da çok güzel başarılar elde ettiklerini anımsatan Webo, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Amacımız bu başarıları bir sonraki sene daha ileriye götürmektir. Bizim de amacımız çalışmalara başlarken buydu. Geçen sene iyi bir kadromuz vardı, bu sene daha iyi bir kadro ve daha istekli, daha aç oyuncular var. Hepimiz bu düşünceler içindeyken tabii ki çok üzücü durum yaşandı. Bizim yapmamız gereken şey de dışarıya çok net ve sert bir mesaj vermek, bunu da oynayacağımız futbolla vermek. O yüzden oynadığımız bütün kulvarlarda bunu en iyi şekilde göstermek, bizim ne hissettiğimizi, neler yapmak istediğimizi futbolumuzla göstermek istiyoruz."

    - Oscar Cardozo transferi

    Fenerbahçe'deki bütün futbolcuların takım için en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Webo, Fenerbahçe ile anılan gölcü futbolcu Oscar Cardozo tranferine ilişkin, şunları söyledi:

    "Böyle bir transfer olacaksa kendisini en iyi şekilde karşılarız çünkü böyle futbolcuların olması takıma büyük güç katar. Grup içinde olduğu zaman da mücadeleyi artırır. Bu sebeple de biz kendisini en iyi şekilde karşılarız ve gerekli desteği veririz. Sonuçta bu, Fenerbahçe için atılmış bir adımdır. Aynı zamanda bize çok şey katacaktır."

    - "Samuel Homen'in burada olmasından çok mutluyum"

    İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan eski takım arkadaşı Samuel Holmen'in Fenerbahçe'ye transfer olmasını mutlulukla karşıladığını kaydeden Webo, "Holmen ile ilgili kendisini çok fazla anlatmaya gerek yok. Türkiye'de olduğu 3 sene boyunca bence kendisini çok iyi şekilde ifade etti, oynadığı futbolla. Attığı gollerle, oynadığı güzel futbolla burada olmayı hak etmişti. Kendisinin burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Fenerbahçe'de olduğu süre boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da gösterdiği performansın çok daha üzerine çıkarak aynı performansı gösterecektir" diye konuştu.

    - Galatasaray ile yapacakları TFF Süper Kupa maçı Webo, Galatasaray ile yapacakları TFF Süper Kupa maçında tek düşüncesinin gol atmak olduğunu dile getirererek, şunları belirtti:

    "Tabii ki gol atmak isterim ancak önemli olan o maçı kazanmaktır. Hangi şartta olursa olsun. Galatasaray'a karşı oynadığımda kendimi iyi hissediyorum. İBB ve Fenerbahçe'deyken de böyle oluyor. Umuyorum ki o maçta da elimden gelenin en iyisini yapacağım. Şansım olur da gol atarsam bu beni mutlu eder ancak bizim için önemli olan bu bir final maçı ve önemli bir rakibe karşı oynanacak bir maç. Sonunda da bir kupa var. O maçı kazanmak için de takım olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız."

    - Tenik direktör değişikliliği

    Aykut Kocaman'ın ayrıldığı haberini aldığında hem kendisinin hem de takım arkadaşlarının çok şaşırdığına işaret eden Webo, "Değişiklikler içinde geçen bir hayat. Bizim de görevimiz işimizi yerine getirmek. Teknik direktörlerimizin isteklerini amaçları doğrultusunda yerine getirmektir. Biz de bu şekilde takıma faydalı olmaya çalışıyoruz ama dediğim gibi şaşırtan bir karar oldu gelişen olaylar" ifadesini kullandı.

    Webo, en büyük hedeflerinin lig şampiyonluğu, kendisinin de gol kralı olmak istediğini kaydederek, "Gol kralı olur, lig şampiyonluğunu kazanamazsak bu, benim için hiçbir anlam ifade etmez. İlk hedefimiz takım olarak oynadığımız kulvarlarda başarıyı yakalamak" diye belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow