hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tolga Zengin transferinin detaylarını anlattı

    Tolga Zengin transferinin detaylarını anlattı
    expand

    Beşiktaş ile anlaşan milli kaleci Tolga Zengin,Trabzonspor'dan ayrılmak gibi bir talebi ve ısrarının hiçbir zaman olmadığını söyledi.

    Tolga Zengin, kentten ayrılmadan önce Faroz mevkisinde kendise ait balıkçı barınağında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

    Transfer sürecinde çok şeyler yazılıp çizildiğini, toplantıyla hem bunlara açıklık getirmek hem de veda etmek istediğini belirten Tolga, 1996 yılından bugüne kadar 17 yıl boyunca çeşitli kategorilerde Trabzonspor'un şanlı formasına hizmet ettiğini ifade ederek, "Türk futbolunda Tolga Zengin olarak bir yerlere geldiysem de bunu önce Allah'a sonra Trabzonspor'a borçluyum. Trabzonspor'un bana kattığı değerler parayla pulla ölçülecek değerler değildir" dedi.

    "Ayrılma sebebim annemin sağlık durumu değil"

    Annesinin sağlık sorunları ve tedavi sürecinin çok speküle edildiğini dile getiren Tolga, "Annemin hastalığını öğrendiğimin ertesi günü takımın başında Bursaspor maçına, ameliyat masasındayken de Antalyaspor maçına çıkmış birisiyim. Annemin sağlığı benim için her şeyden önemlidir fakat Trabzonspor'dan ayrılma sebebi gösterelimez. Kaldı ki tedavi süreci devam etmektedir, şükürler olsun ki sağlığı da gayet yerindedir. Artık bu konunun konuşulmasını da çok doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

    "Ayrılmak gibi bir talebim ve ısrarım hiçbir zaman olmadı"

    "Trabzonspor'dan ayrılmak gibi bir talebim ve ısrarım hiçbir zaman olmamıştır" diyen Tolga, "Bu transfer tamamen Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Şahsımın kulüp yönetiminden tek talebi, Trabzonspor'dan ayrılışım söz konusu olacaksa, annemin yanında olmak adına tercihimi yurt dışı değil de yurt içi olarak kullanmaktı. Yurt içindeki tek tercihim de Beşiktaş'tı. Yurt içinden gelen diğer tekliflere de menajerim vasıtasıyla aynı cevabı verdim. Ayrıca transferim sürecinde Trabzonspor kaptanına yakışır şekilde hiçbir konuya müdahil olmadan ve hiçbir açıklama yapmayıp, sessizliğimi koruyarak doğru bir duruş sergilediğimi düşünüyorum."

    "Bu benim ilk transferim inşallah son transferim olacak"

    Bü sürecin kendisini çok yorduğunu ifade den mili kaleci, "Bu benim ilk transferim inşallah son transferim olacak. Trabzon'un bir evladı olarak, bu ayrılık benim için hiç de kolay değil fakat insan hayatında böyle şeyler yaşayabiliyor. Acısıyla tatlısıyla bu kulüpte çok güzel günler geçirdim" dedi.

    Tolga, '3 Temmuz' sürecine de vurgu yaparak, " Bu şanlı forma altında Allah bana bir de şampiyonluk yaşamayı nasip etti. Trabzon'u, Trabzonspor'u ve Trabzonspor taraftarını asla unutmayacağım ve onlar benim için hep özel kalacaklar" diye konuştu.

    Trabzonspor kaptanı olarak camiadan son isteğini bu takıma, oyuncular, özelikle de Mustafa hocaya en önemlisi de kulübe sahip çıkmaları olduğunu söylleyen Tolga, şöyle devam etti:

    "Bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır. Her zaman dediğim gibi şahıslar geçicidir, baki kalacak olan kulüptür. Allah Trabzonspor'a zeval vermesin. Bu transferin hem Trabzonspor'a hem de şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Hakkım yoktur ama varsa da herkese helal olsun, siz de hakkınızı helal edin" dedi.

    "Şampiyonluk kutlaması maddesi koydurmadım"

    Bir gazetecinin Beşiktaş ile sözleşmende "2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası Trabzonspor'a verilmesi halinde, kutlamalara katılabileceğiniz yönünde bir madde var mı" şeklindeki sorusu üzerine ise Tolga, "Hayır, ben Beşiktaş ile olan sözleşmemi daha iki gün önce konuştum. Ben böyle bir madde koydurtmadım. Ben zaten şampiyon olan bir takımın futbolcusuyum. Her zaman söyledim, kupasında değilim. Kupa dediğim gibi teneke parçası. Ben zaten şampiyon olmuşum. Burada olsaydım da kutlamayacağımı söylemiştim. Ben bunu kutlamam. Geç gelen adelet benim için adalet değildir" yanıtını verdi.

    "Bir şeyleri bilmek için müneccim olmaya gerek yok"

    Tolga, "2010-2011 sezonu son maçı sonrasında sadece Fenerbahçeli futbolcuları kutladığını bunun dışında kimseyi kutlamayacağını söyledin. Futbolcu olarak bir şeyleri biliyor muydunuz" şeklindeki bir başka soru üzerine, "Bir şeyleri bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Çıktığı zamanda bir şeyler olmuyor, ortaya çıksa da memleket değişmiyor. Benim söylediğim göz var, nizam var. Ben her zaman şunu söyledim. Kimsenin emeğini göz ardı etmedim. Ondan dolayı oyuncuları kutladık. Şahıs olarak ta kimseyi kutlamadım. Bir şeyleri bildiğimizden değil ama müneccim olmaya de gerek yok" ifadelerini kullandı.

    Tolga, ligin ilk haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor'un karşılaşacak olmasına ilişkin de "Bir maç olacaktı. Bu ilk maç da olabilirdi 17'nci. maçta olabilirdi. Hayat bu. Yapacak bir şey yok. Birinci hafta olmasa 17'nci hafta olacaktı" dedi.

    "Hangi numarayı giyeceğime karar vermedim"

    Tolga, hangi numarayı gideyeceğine ilişkin henüz bir karar vermediğini belirterek, "Aslen Gümüşhaneliyim ama Trabzonluyum. Bugüne kadar 29 numaralı formayla buraya geldim. Formamı yarıda bırakmak istemem. 61 numarayı da hayatımın her yerinde gururla taşıyorum, taşımak isterim" diye konuştu.

    "Trabzonspor'u onlara emanet ettim"

    Trabzonspor'un İrlanda yolculuğu öncesinde takımla bir araya geldiğini söyleyen Tolga, "Ayrılıklar zordur. Hepsi benim kardeşim. Güzel günlerimiz geçti. Yani zor oldu ayrılmak. Ben onların yine ağabeyi, kaptanıyım, bir telefon kadar yakınız. Her zaman onların yanındayım. Trabzonspor'u da onlara emanet ettim. Çiçek yaptırdılar takım olarak. Bir tane kart verdiler. Kartı saklayacağım" dedi.

    "Benimsediğim bir camiaya gidiyorum"

    Trabzonspor'a nasıl hizmet ettiyse Beşiktaş camiasına da öyle hizmet edeceğini söyleyenTolga, "Beni gerçekten isteyen bir yere gidiyorum. Hem beni benimseyen hem de benim bemimsediğim bir camiaya gidiyorum. Duruşu olan bir camiaya gidiyorum. Benim gibi haksızlığa karşı dik duran bir camiaya gidiyorum. Ondan dolayı mutluyum. Buradan ayrılacaksam tek tercihimin Beşiktaş olacağını söylemiştim" diye konuştu.

    "Beni ürküten şey yok"


    Tolga, "Senin için veliahtım diyen Rüştü'nün eski takımına gidiyorsun. Bu seni ürkütüyor mu" şeklindeki bir soru üzerine, "Beni ürküten şey yok. Futbol İstanbul'da da Trabzon'da da aynı, her şey aynı. Ondan dolayı korkulacak bir şey yok. Gideceğiz güzel çalışacağız ve işimizi yapacağız. Güzel başarılar elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    "Her zaman ne söylediysem onun arkasındayım"

    "Beşiktaş ile şike süreciyle alakalı nasıl Beşiktaş'a transfer oldu şeklinde bazı şeyler yazılıyor" diyen Tolga, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Şunu ayırt etmek lazım. Bir tarafta ben her zaman şunu söyledim. Yapılan şeyleri camiaya hiçbir zaman mal etmedim ama camia bunu sahiplenirse kendilerine mal etmiş oluyorlar. Onları ayırmak lazım. Bizim tavrımız bu işi yapanlara, onlara sahip çıkanlaraydı. Benim gittiğim camia Allah'a şükür buna karşı duruşunu sergiledi. 'Aklanın gelin' demiştir, kupasını iade etmiştir. Bizim şampiyonluğumuzu ilk kutlayan, bizim değerlerimize sahip çıkan camiadır. Bugüne kadar ne yaptıysam doğrulukla, vicdanımla yaptım. Bu iki şeyi ayırt etmek lazım. Her zaman ne söylediysem onun arkasındayım. Bu işi para ön planda yapmadım. Hiç bir zaman kimsenin kalbini kırmayacağım dedim. Allaha şükür hep öyle devam edeceğim."

    Toplantının ardından basın mensupları Tolga Zengin'e gümüş işlemeli kutu içerisinde Kur'an-ı Kerim hediye etti.

    Tolga, bugünTrabzon'dan ayrılarak İstanbul'a gidecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow