hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex ızdırabını anlattı

    Alex ızdırabını anlattı
    expand

    Fenerbahçe'nin eski takım kaptanı Alex de Souza, sarı lacivertli takımdan ayrılıp, Brezilya'ya dönme kararını "ızdıraplı geçen 12 günden sonra aldığını" belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alex, FIFA.com'da yayımlanan demecinde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ofisinde yaptığı görüşmeye ilişkin "Başkan ile konuşmaya gittiğimde teknik direktörle benim aramda bir diyalog yolu açacağını ve ortalığı sakinleştireceğini düşündüm ama öyle olmadı. Bana, eğer kalmak istiyorsam genç takımla antremanlara devam etmem gerektiğini ve gitmek istersem de kapanın açık olduğunu söyledi. Ben teknik direktörün kararı ile hemfikir değildim. O yüzden o anda gitmeye karar verdim. Kafam davul gibiydi" ifadesini kullandı.

    Yaşanan olaylardan sonra İstanbul'daki evinin önünde çok sayıda taraftarın toplandığını ve o an "evde kalıp beklemenin, olayın sakinleşmesinin en iyisi olduğunu düşündüğünü" dile getiren Alex, şöyle devam etti:

    "Ama aynı gün farkına vardım ki işler öyle olmayacaktı. Duygularım açısından benim için zor bir durumdu. En kısa zamanda ülkeden ayrılmaya karar verdim. 12 günde her şey somutlaştı. Çok ızdıraplı geçen 12 gün ve gece oldu. Daha sonra Brezilya'ya ne zaman döneceğimi düşünmeye başladım ve en sonunda başladığım kulübe Coritiba'ya geri dönmenin en doğrusu olacağına karar verdim."

    "Neden Coritiba?" sorusuna ise Alex, "Bir çemberin içinde dönüyor gibiydim. Bu kulüpten çıktım, Palmeiras'a ve daha sonra Avrupa'ya gittim. Şimdi de bu çemberi kapatmak için başladığım kulübe geri dönerek düğümü tamamlamak istiyorum" yanıtını verdi.

    Kendisi açısından Brezilya'ya dönüşünün en zor yanının "sahada değil özel hayatta olduğunu" vurgulayan Alex, "Çünkü ailemin İstanbul'da çok düzenli bir hayatı vardı. Ben Fenerbahçe ile sözleşme yenileyip, futbolu orada bırakmayı düşünüyordum. İstanbul'da çok iyi yaşıyordum. Ülke ve şehir, eşimin çok hoşuna gitti" ifadesini kullandı.

    Coritiba'da detaylarla çok ilgilenen modern bir teknik kadro olduğunu belirten Alex, bu zamana kadar gösterilen çabaların meyvelerini toplamaya başladıklarını aktardı.

    Coritiba'da iyi bir performans göstermesine rağmen Brezilya Milli Takımı'na yeniden çağrılma olasılığı görmediğine değinen Alex De Souza, şunları kaydetti:

    "Artık belli bir yaşım var ve beni heyecanlandırmıyor. İyisiyle kötüsüyle yaşananları geçmişte bırakıyorsun. Artık eleştiriler beni geçmişteki gibi aynı ölçüde etkilemiyor. Futbolda her şeyin çok hızlı şekilde değişebileceğini biliyorsun. Her ne olursa olsun insanların Coritiba ve benim aktüel durumumdan konuşması neşeli bir şey."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow