hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona Tata'yı basına tanıttı

    Barcelona Tatayı basına tanıttı
    expand

    Barcelona, gelecek 2 sezonluğuna anlaştığı "Tata" lakaplı Arjantinli Gerardo Martino'yu basına tanıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona'da sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan Tito Vilanova'dan boşalan koltuğa oturacak Martino, dün Barcelona'ya geldi, bugün de basının karşısına çıktı. Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Martino, "Bana gösterilen güvenden çok memnunum. Barcelona'da olmak bir ayrıcalık. Bir yıl önce böyle bir şeyi düşünemezdim bile" dedi.

    Tarihi olan bir takımı yönetmenin onur verici olduğunu dile getiren Martino, "Benim buraya gelmemi sağlayan futbol zihniyetini devam ettirmeye geldim. Futbolcularla en kısa zamanda tanışıp, antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

    Bir gazetecinin, "İlk yapacağınız şey ne olacak?" sorusuna da Martino, "İlk olarak kazanma açlığının devamlılığını sağlamam gerekir. Bunu gerçekleştirdiğim zaman, önümüzde çok iyi yıllar olacak. İkincisi de takımı iyi bir şekilde organize edebilmek için en hızlı şekilde tanışmaya başlamak olacak" cevabını verdi.

    İspanyol basınında son dönemlerde en büyük merak konusu olan Neymar ve Messi'nin birlikte oynayamayacağına ilişkin yorumları da değerlendiren Arjantinli teknik adam, "Neymar ve Messi'nin birlikte oynayamayacaklarını aklıma bile gelmedi. Eğer böyle bir şey olursa bu, teknik direktörün açığı olacaktır" yorumunda bulundu.

    Martino, çok mükemmel futbolculara sahip olduğunu ve Barcelona Kulübü'nün anlamının, formasının ve önlerindeki şampiyonaların, motive olmak için yeterli olacağını söyledi.

    - "Transfere ihtiyacımız yok"

    Barcelona'nın mevcut kadrosundan memnun olduğunu, transfer ihtiyacı görmediğini kaydeden 50 yaşındaki teknik adam, "Barcelona mükemmel bir yere gelse de her takımın kendini iyileştirmesi gereken bir noktası vardır. Özellikle kazanma arzusunu en üst düzeyde tutmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

    Martino ayrıca, sağlık sorunlarını aşması için "güçlü olması" temennisinde bulunduğu Tito Vilanova ile konuştuğunu ve Katalan teknik adamın kendisine iyi dileklerde bulunduğunu dile getirdi.

    Barcelona Futbol Şube Müdürü Andoni Zubizarreta da "Futbol evrensel bir oyun ve Barcelona bir stil yarattı. Barça'nın futbol stili tartışılmaz, sadece geliştirilir. Tata, kendi oyun stilini katarak, dinlemek ve öğrenmek istiyordu. Dünyanın en iyi kulüplerinden birinde teknik direktörlük yapma teklifini kabul ettiği için Tata'ya teşekkür ediyorum. Hoş geldin, bizi büyük hedefler bekliyor ama eminim ki hepsinin üstesinden geleceğiz" dedi.

    Öye yandan az sayıda da olsa, Tata'nın son çalıştırdığı Arjantin'in Newell's Old Boys takımından bir grup taraftarın Tata'ya Barcelona'da eşlik etmesi ilgi çekti. Newell's Old Boys taraftarları, gerek Barcelona havaalanında gerekse kulüp tesislerinin girişinde bekleyip, Tata için tezahürat yaptı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow