hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Chedjou: Yabancılık çekmedim

    Chedjou: Yabancılık çekmedim
    expand

    Galatasaray'ın yeni transferi Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou, "Takıma geldiğim ilk günden beri, sanki senelerdir burada oynuyormuş gibi hissediyorum kendimi. O yüzden herhangi bir yabancılık çekmedim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-kırmızılı takımın Slovenya'nın Bled kentinde yaptığı hazırlık kampında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamerunlu futbolcu Chedjou, Galatasaray gibi çok iyi bir takımda yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

    Chedjou, takım içinde çok iyi oyuncuların bulunduğunu ve bunlar arasındaki arkadaşlık ilişkilerinin fevkalade olduğunu belirterek, "Gerçekten takıma geldiğim ilk günden beri, sanki senelerdir burada oynuyormuş gibi hissediyorum kendimi. O yüzden herhangi bir yabancılık çekmedim" diye konuştu.

    Kondisyon durumunun henüz istediği düzeyde olmadığını dile getiren Chedjou, "Dürüst olmam gerekirse şu an yüzde 100 oranında Chedjou'yu seyretmiyorsunuz. Hem hocamla hem de kondisyonerimizle devamlı konuşuyorum, antrenmanlarıma, çalışmalarıma düzenli devam ediyorum. En kısa zamanda gerçek Chedjou'yu görmek istiyorlar. Ben de istiyorum ama şu an için yüzde 100 hazır değilim" ifadelerini kullandı.

    -"Slovenya kampı güzel gidiyor"

    Slovenya'daki kampı değerlendiren Kamerunlu futbolcu, güzel bir yerde kamp yaptıklarını ve ortamın çok iyi olduğunu söyledi. Galatasaray taraftarlarının, Slovenya'da da kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Chedjou, kamptaki tek olumsuzluğun sıcak havalar olduğunu ve onun dışında hiçbir sıkıntı ve dertlerinin olmadığını söyledi.

    Takım içerisindeki rekabet ortamına değinen Chedjou, "Sadece benim mevkimde değil, sadece stoper mevkinde değil, birçok mevkide farklı alternatiflerimiz var. Galatasaray gibi büyük bir camianın, böyle büyük bir kadroya sahip olması çok önemli. Bizi daha fazla başarıya götüreceğini düşünüyorum. Onun haricinde, kimin oynayacağı konusunda son karar hocamızındır" değerlendirmesinde bulundu.

    Türkiye Futbol Federasyonunun, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili son kararına ilişkin ise yorum yapmasının doğru olmadığını belirten Chedjou, "Hocamız, yöneticilerimiz ya da başkanımız bu konuda yorum yapabilir. Benim yapmam gereken sadece en iyi Chedjou'yu bir an önce gösterip, formayı kapabilmek" ifadelerini kullandı.

    Önümüzdeki sezon, genç futbolcu Semih Kaya ile defansta oynayacaklarına dair yorumlar hakkında ise Chedjou, şunları kaydetti:

    "Semih de benim gibi fizik olarak yüzde yüz hazır değil. Ama gördüğüm kadarıyla gerçekten tam bir defans ve stoper karakteri taşıyan agresif bir oyuncu. Kiminle oynayacağımıza hocamız karar verecektir. Partnerim Semih mi olacak, Dany mi olacak, yoksa yedek mi kalacağız? Hiç önemli değil. Kim oynarsa oynasın, önemli olan orada oynayan oyuncuya destek olabilmek, onun yanında olabilmek. Tabi Semih'in de Ujfalusi ile oynaması, onun için büyük bir avantaj. Ujfalusi'yi fazla yorumlamaya, fazla konuşmaya hiç gerek yok. Sadece Türkiye'de değil, dünyada tanınan bir futbolcu. Daha önce oynadığı kulüplerde yaptığı işler de ortada. O yüzden mutlaka Ujfalusi ile oynaması Semih için büyük bir avantajdır. Biz çalışacağız, en son kararı hocamız verecek."

    Bu arada, Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına, bugün düzenli antrenmanlarla devam etti.

    Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde, basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda, koşu ve fiziksel çalışmaların yanı sıra çeşitli varyasyonlar denendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow