hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe kazanmaya geldi

    Fenerbahçe kazanmaya geldi
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avusturya'ya kazanmak için geldiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla karşılaşacak Fenerbehçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, Red Bull Arena Stadı'nda sarı lacivertli futbolcu Michal Kadlec ile basın toplantısı düzenledi.

    Yanal, Avrupa'nın ve Türk spor komuoyunun dikkatinin bu maça yoğunlaştığını belirterek, "Avusturya'ya kazanmak için geldik. Burada ve dünyada çok yoğun şekilde Fenerbahçe taraftarı var. Stat dolacak, gücümüzü taraftarlarımızdan alıyoruz. Gücümüzü sahada her zaman kullanmak için çalışıyoruz ve mücadele ediyoruz" diye konuştu.

    Taraftarlara aklını kullanan, yüreğini ortaya koyan ve mücadele eden bir Fenerbahçe izlettireceklerini anlatan Yanal, yoğun hazırlık dönemi geçirdiklerini ve 3 özel maç yaptıklarını ifade etti.

    -"Rakibimizi yenebilecek güçteyiz"-

    "Sahaya çıkıp rakibimizi yenebilecek güçte bir takımız. Bunun için mücadele edeceğiz" diyen Yanal, Fenerbahçe'nin her maçta daha iyi oynayacağını, daha iyi mücadele edeceğini ve hedeflerine ulaşacağını kaydetti.

    Yanal, Salzburg'un güçlü, sistemi olan, disiplinli bir ekip olduğunu ancak Fenerbahçe'nin de çok güçlü bir takım olduğunun altını çizdi.

    Yanal, oyun sistemiyle ilgili bir soru üzerine, "Beni tanıyorsunuz. Oynayacağımız futbol konusunda ısrar edeceğim ve her oynayacağımız maç sonrasında Fenerbahçe'nin geliştiğini göreceksiniz" dedi.

    -"Kafamdaki Fenerbahçe'ye ulaşmak için zaman var"-

    Fenerbahçe'nin mevcut kadrosuyla ilgili soru üzerine ise Yanal, "Geçen yıldan oluşan bir Fenerbahçe kadrosu var. Bu yıl mevcut kadromuza 3 kişi katıldı. Kadronun çok fazla değiştiğini söyleyemem. Kafamdaki Fenerbahçe'ye ulaşmak için zaman var" değerlendirmesinde bulundu.

    Bir gazetecinin, "Kendinize bir hedef koydunuz mu" sorusuna Yanal, "Kadromuzun geçen sene yaptığı performansı bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taşımak ilk hedef. Şu andaki ise iki karşılaşmayı geçip, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak" yanıtını verdi.
     
    Yanal, transferlerle ilgili ise gündemlerinde iki oyuncunun bulunduğunu, başkan ve yöneticilere bu konuda görüşlerini aktardığını dile getirerek, Fenerbahçe'nin çıkarları doğrultusunda görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

    -"Salzburg kaliteli takım"-

    Fenerbahçe'nin defans futbolcusu Kadlec de Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Oyuncular olarak, stresli bir zaman geçirdik. Şampiyonlar Ligi'ne katılıyoruz, sonra katılmıyoruz, şimdi katılıyoruz..." ifadesini kullandı.

    Salzburg'un kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Çek futbolcu, turu geçmek için sahada ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

    Schmidt iyi sonuç alacaklarından emin

    Red Bull Salzburg Teknik Direktörü Roger Schmidt, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Fenerbahçe ile yapacakları ilk maça ilişkin, "Takım halinde oynarsak iyi bir sonuç alacağımızdan eminim" dedi.

    Avusturya ekibinin teknik adamı Schmidt, savunma oyuncusu Martin Hinteregger ile düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe karşısında iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

    Takım olarak iyi durumda olduklarını belirten Schmidt, "İyi hazırlandık. İstekli bir şekilde rakibimize karşı koymamız lazım. Son olarak ligde özgüven kazandık. Bizim net bir planımız var. Takım halinde oynarsak iyi bir sonuç alacağımızdan eminim" diye konuştu.

    -"Dinamik bir takımız"-

    Bir gazatecinin, "Ofansif oynamak risk olur mu" sorusuna Schmidt, "Hazırlık dönemindeki çalışmaları uygulamaya koymak istiyoruz. Dinamik bir takıma sahibiz. Takım, ofansif oyun tarzını benimsemiş durumda" yanıtını verdi.

    Schmidt, Fenerbahçe'nin güçlü yanlarının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

    "Fenerbahçe, kişisel kalitesi olan oyunculara sahip. Orta sahada iyi oyuncuları var. PSV Eindhoven maçında her iki devre farklı taktikle oynadılar. Rakibimizin nasıl bir taktikle oynayacağını bilmiyorum. Takım halinde tüm oyunculara baskı kurmalıyız. Salzburg takımı kendi oyununu sahaya yansıtacaktır." 

    -"Turu geçeceğimize eminim"-

    Savunma oyuncusu Martin Hinteregger de kazanmak için sahaya çıkacaklarını dile getirerek, "Büyük özgüvene sahibiz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve turu geçeceğimize eminim" dedi.

    Öte yandan, Salzburg Kulübü tarafından yapılan açıklamada, tüm biletlerin satıldığı ve 28 bin 793 seyircinin karşılaşmayı izeleyceği belirtildi.

    Isaac Vorsah, Rodnei, Valentino Lazaro ve Dusan Svento ve Fraenky Schmiemer'in sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecekleri, Christian Schwegler'in sakatlığının ise geçtiği bildirildi.

    Fenerbahçe'nin geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığını hatırlatılarak Avusturya'dan 8 yıl sonra ilk kez Salzburg ve Austria takımlarının Avrupa'nın en üst ligine katılma fırsatı yakaladıkları kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow