hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHK teknik direktörlerle buluştu

    MHK teknik direktörlerle buluştu
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, bazı Süper Lig takımlarının teknik direktörleriyle bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezon öncesinde Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımların teknik direktörleriyle yaptıkları toplantının Türk futbolunun geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

    İstanbul The Grand Trabya Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Alp, toplantıya sadece 9 takımın teknik direktörünün katıldığını belirterek, "Bazı arkadaşlar mazeretlerini bildirerek, bazıları da bildirmeden gelmediler. Burada böyle bir toplantının yapılması, Türk futbolun geleceği adına son derece önemliydi. Gönül isterdi ki hepsi buraya katılsın. Maalesef gördüğünüz gibi son derece eksik bir kadro ile toplantı yapmak durumunda kaldık" diye konuştu.

    Geleceğe dönük anlamlı bir toplantı yaptıklarını dile getiren Alp, "İlişkilerimizdeki sorunları, sıkıntıları paylaştık. Onların istediklerini, bizim istediklerimizi masaya yatırdık. Bu atılmış çok güzel bir adımdır. Bu adımı önümüzdeki haftalarda, aylarda devam ettirmek istiyoruz ve hakem camiası ile futbol camiasını çok daha sıkı bir birlik ve beraberlik içerisinde götürmek istiyoruz. Ümit ediyorum gelecekte bunun yararlarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

    Spor Toto Süper Lig'deki takımların teknik direktörlerinin Türk futbolunda son derece önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Alp, şunları kaydetti:

    "Onlara, futbolcuları yönlendirip, futbolun kuralları çerçevesinde hareket etmelerini sağlarlarsa bize ve hakemlerimize son derece yardımcı olacaklarını ifade ettik. Onlar da bu çerçeve içerisinde gerekenleri yapacaklarının sözünü verdiler. Teknik direktörlerle hakemlerimiz birlikte çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Türk futbolunda bu bir milat olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hakemlerimizin iyi maç yönetmesi, az hata yapması futbolcuların iyi niyetine bağlı. Bunu daha evvel de defalarca söyledim. Bu iyi niyeti sağlayacak olan kişiler de teknik direktörlerdir diye düşünüyoruz."

    Zekeriye Alp, toplantıda teknik direktörü yer almayan ekiplerden Trabzonspor'un mazeret bildirdiğini ancak Beşiktaş'ın mazeret bildirdiğine yönelik bir bilginin kendisine gelmediğini söyledi.

    Terim: Verimli geçti

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye 
    Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımların teknik direktörleriyle yaptığı toplantının verimli geçtiğini söyledi.

    İstanbul The Grand Trabya Otel'de gerçekleştirilen toplantıya katılan 9 takımın teknik direktörü adına söz alan Terim, davetinden dolayı MHK Başkanı Zekeriya Alp'e teşekkür ederek, "Güzel bir yemek yedik önce, sohbet ettik. 

    Arkasından dilekler, istekler ve olması gerekenleri güzel bir diyalogla ortaya koyduk. Çok da güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bundan sonra daha sık biraraya geleceğiz. Hatta bu gruba futbolcuların, takım kaptanlarının da katılması öngörüldü. Seminerlerle inşallah beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

    Toplantıda yeni kuralların da konuşulduğunu vurgulayan Terim, "Bu önemli markanın korunması ve aşama katetmesi için neler yapabileceğimizi konuştuk. Çok faydalı oldu, samimiydi her şeyden önce. Dünyada yapılanların bir örneğiydi. Daha sık beraber olmak Türk futbolunun faydasına olacaktır. Bence değerli, herkese katkı sağlayan bir toplantı oldu" diye konuştu.

    Toplantıda, daha sık biraraya gelme isteğinin ön plana çıktığını vurgulayan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Futbolun ana unsurları teknik adamlar, futbolcular ve hakemler. Eskiden bunun ismi taban birliğiydi. Bizsiz olmuyor, dolayısıyla futbola bu kadar emek veren insanların futbolu konuşmak ve daha sağılıklı bir şekilde bu oyunu oynamak için biraraya gelmelerinden doğal başka bir şey olamaz. Biz onlara şunu ifade ettik; gerek çalınan düdükler, gerekse çalınmayan düdüklerle ilgili herhangi bir istifhamımız yok bizim. Onların dürüstlüklerinden, düzgün olmalarından en az kendimiz kadar eminiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow