hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ta toplu imza töreni

    Beşiktaşta toplu imza töreni
    expand

    Beşiktaş'ta daha önce transferleri açıklanan futbolcular Atiba Hutchinson, Michael Eneramo ve Pedro Franco için imza töreni düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, Nijeryalı forvet Michael Eneramo ve Kolombiyalı savunma oyuncusu Pedro Franco ile Beşiktaş Futbol Takımı İdari Direktörü Semih Usta katıldı.

    Toplantıda oyuncuları kamuoyuna tanıtan Özen, Franco'nun yatırım yapılabilir bir oyuncu olduğuna inandığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Pedro Franco'nun sözleşme süresi alışılagelmiş bir durum değil. Biz büyük bir yatırım değeri taşıdığına inandığımız için 5 yıllık anlaşma yaptık. Transfer süreci 5 hafta kadar sürdü. Başkanımızın da çok istediği bir oyuncu olduğu için kendisi bize kuvvet verdi. Genç bir oyuncunun kulübe kazandırılması konusunda büyük istek ortaya koydu. Kısa vadede de performans ortaya koyacaktır ancak bizim ondan önümüzeki sezonlar için beklentimiz daha fazla. Hem sahadaki performansıyla hem de daha sonra transfer piyasasındaki rakamlarla karşılığını getireceğini umuyoruz."

    - "Hutchinson'u Bilic çok istedi"

    Kanadalı Atiba Hutchinson'ın teknik direktör Slaven Bilic tarafından istendiğini aktaran Özen, deneyimli oyuncu hakkında şunları söyledi:

    "Bilic'in orta saha için istediği önemli bir oyuncu. Orta sahada birkaç pozisyonda birden oynayabiliyor. Çaykur Rizespor maçında bir orta saha oyuncusunun yapması gereken her şeyi yaptığını ve topu iyi kullandığını gördük. Özellikle Çaykur Rizespor maçından sonra benim beklentim çok daha arttı. Bana göre çok iyi bir transfer yapıldı."

    Özen, Eneramo'nun, Nijerya Milli Takımı'nın oyuncularından biri olduğunu dile getirerek, "Sivasspor'daki performansı başarılı ama daha iyisini yapabileceğini düşünüyoruz. Sivasspor, kendi oyun anlayışı gereği Eneramo'nun bir yönünü kullandı. Beşiktaş'ta daha fazla yönünü kullanabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

    - Hutchinson: "Bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum"

    Atiba Hutchinson, yeni sezonun başlamasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek, Beşiktaş'a büyük başarılar kazanmak için geldiğini söyledi.

    Transfer olmadan önce de Beşiktaş ve Türk futbolu hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan Hutchinson, "Böylesine büyük bir kulübün parçası olduğum için çok memnunum. Burada önecelikli hedefim, takım arkadaşlarımla ve bana yardımcı olan herkesle iyi ilişkiler kurmak. Bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum. Takımımla birlikte büyük zaferler ve başarılar elde etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Kanadalı oyuncu, takımdaki rolü gereği öncelikle savunmaya yardımcı olması gerektiğini aktararak, "Öncelikli rolüm takım savunmasındaki dengeyi sağlamak ve rakibin hücumlarını bertaraf etmek olacak. Oradaki akışı düzenleyeceğim. Bunun yanı sıra dikkatli ve akıllı bir şekilde yapmak kaydıyla, ofansta da takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışacağım" diye konuştu.

    - Franco: "Öncelikli hedefim, büyük bir gelişim kaydetmek"

    Siyah-beyazlı kulübün savunma oyuncusu Pedro Franco, Beşiktaş gibi bir kulübün parçası olduğu için heyecan duyduğunu belirterek, "Böylesine büyük hedeflere sahip bir camianın parçası olarak, büyük hedeflere erişmek için elimden gelenin en iyisini ortaya koyacağım" dedi.

    Franco, kişisel hedefleriyle alakalı bir soruyu, "Uzun süreli bir sözleşmem var ve gelişim kaydetmek için buraya geldim. Bütün becerilerimi Beşiktaş'ın hizmetine sunmak istiyorum. Bunları Beşiktaş'ın hizmetine sunduğumda Beşiktaş da büyük zaferler elde edecek ve ben de takımımla birlikte bu büyümeyi tamamlayacağım" diye cevapladı.

    - Eneramo: "Yeni bir deneyime adım atıyorum"

    Spor Toto Süper Lig'de 2,5 sezon Sivasspor forması giydikten sonra siyah-beyazlı takıma transfer olan Michael Eneramo, transferinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

    Eneramo, Türkiye'de 2,5 yıllık deneyimi olduğunu aktararak, "Burada bulunmaktan ötürü çok memnunum. Şimdi de yeni bir deneyime adım atıyorum. Buraya geldiğim günden itibaren takım arkadaşlarım ve kulüp profesyonelleri dostça ve arkadaşça yaklaştı. Böyle büyük bir kulübün parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

    Sağlık durumuyla ilgili endişe edilecek bir durumun olmadığını belirten Nijeryalı oyuncu, şunları kaydetti:

    "Sağlık durumumla iligili endişe edecek bir şey yok. Bir operasyon geçirdim. Birkaç gün içinde de takımın yaptığı antrenmanlara katılmaya başladım. 1 veya 2 hafta içinde antrenmanalara yüzde yüzümü vererek katılacağım. Umarım takımın kazanacağı başarılara ben de katkı sağlayacağım."

    Eneramo, hem tek forvet hem de çift forvetli sistemde oynayabildiğini anlatarak, "Tek forvet oynamak veya çift forvet oynamak benim için fark etmiyor. Topu saklama konusunda becerim var. Gerek gol atma gerekese takım arkadaşlarıma yardımcı olma ve onlara gol yolları açma konusunda yetenekliyim. Bunu da burda devam ettirmeye çalışacağım" şeklinde görüş bildirdi.

    Nijeryalı forvet, bir soru üzerine Beşiktaş'ta forma giyen siyahi forvetler Daniel Amokachi ve Pascal Nouma'dan daha fazlasını yapmaya çalışacağını ve siyah-beyazlı formanın sorumluluklarını bildiğini sözlerine ekledi. 

    Bu arada yarın da siyah-beyazlı takımın diğer yeni transferleri Tolga Zengin, Günay Güvenç, Sezer Öztürk, Gökhan Töre, Serdar Kurtuluş, Ömer Şişmanoğlu ile kaleci antrenörü Jose Sambade için imza töreni düzenlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow