hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arda gelmek için her şeyi yapıyor

    Arda gelmek için her şeyi yapıyor
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen eski futbolcuları Arda Turan'ı transfer etmek istediklerini söyledi.

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Arda'nın Galatasaray'ın bir evladı olduğunu anlatarak, "Arda ile en sonunda ben konuştum. Milli maçtan sonra bir-iki saat görüştüm. Arda gelmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak olmayacak ise Atletico Madrid'deki durumunu da sarsmamak lazım. Orada da önemli bir yeri var. Günler ne getirir bilmiyorum ama herhalde başkanımızın Atletico Madrid başkanı ile karşılıklı oturması gerekiyor gibi geliyor. Başkanımızın da böyle bir çabası var. Şu ana kadar herhangi bir şey yok ama bu kapandı veya olmayacak manasında değil. Yüzde veremem ama isteğimiz, gönlümüz bu yönde" diye konuştu.

    Arda'nın her zaman Galatasaray'a gelmek istediğini dile getiren Terim, "Özellikle son 5-6 aydır bunu hep söylüyor. Orada hiçbir sıkıntımız yok. Geldiğimiz yıl üç gün sonra buradan gitmesi bize sürpriz olmuştu. Tabii burada görev Arda ile başkana düşüyor. Bir de Ali Dürüst var. Onlar tekrar böyle bir sürpriz yaparlar mı? İnşallah yaparlar. Gitmesi bizim için sürpriz olmuştu, yine bir sürpriz olur mu? Olur. Belli olmaz" ifadelerini kullandı.

    "Oynar veya oynamaz, bu benim verebileceğim bir karar"

    Terim, TFF Süper Kupa maçında görev vermediği golcü futbolcu Burak Yılmaz'ın kırgın olduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Takımda kimin oynayıp, kimin oynamayacağına karar verecek kişinin kendisi olduğunu vurgulayan Terim, şunları kaydetti:

    "Şimdi ben haber peşinde koşuşturduğunuzu, bunun da çok acımasız olduğunu biliyorum. Herhalde pek fazla bir haber yok ki bu tip haberleri ben de okuyorum, dinliyorum. Açıkçası bu haberlerin kimler tarafından, hangi amaçla çıkarıldığını bilecek kadar hem tecrübeliyim hem de yaşım buna müsait. O mevkide biliyorsunuz bizim dört tane oyuncumuz var. Bunların hepsini seviyeli bir rekabet içerisinde tutup, en yüksek performansı almak bizim isteğimiz. Böyle de oluyor genel olarak. Oynar veya oynamaz, bu benim verebileceğim bir karar. Profesyonel iş yapıyoruz hepimiz. Herkes hazır olmak zorunda. Bu işin kırgınlığı, kaprisi olmaz. 'Evet' denildiğinde herkesin hazır olması gereken, kazanıldığı zaman herkesin mutlu olması gereken, kaybedildiği zaman herkesin üzülmesi gereken bir iş yapıyoruz. Dolayasıyla ben çok da fazla üzerinde durmuyorum. Çünkü öyle bir şey yok. Varsa da bence en doğru adres kendisine sormanız. Benim bildiğim bu. Çünkü baktığımda hakikaten huzurlu, mutlu, harika üç tane kamp geçirdik. Olanı ben kimseden saklamam ama herhangi birisinin sıkıntısı varsa, onu gelip benim gibi herkesin huzurunda söyler."

    Bursaspor'un Kazım ile ilgilenmesi

    Bir basın mensubunun, Bursaspor'un futbolcuları Colin Kazım ile ilgilendiğine yönelik haberleri hatırlatması üzerine Terim, bunun mümkün olduğunu dile getirdi.

    Terim, herkesin yerinin dolabileceğini ama Galatasaray'ın kalıcı olduğunu aktararak, "Asıl olan Galatasaray'dır. Benim de başkanın da yönetimin de Burak'ın da yeri de dolar. Herkesin de doldu. Önemli olan Galatasaray'dır" ifadelerini kullandı.

    "Chedjou'yu korumak istedim"

    Fatim Terim, Fenerbahçe ile oynadıkları TFF Süper Kupa maçında stoperde Gökhan Zan ve Semih Kaya ikilisine yer verip, yeni transfer Aurelien Chedjou'yu yedek soyundurmasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

    "Semih, Gökhan, Dany ve Chedjou ile orayı inşallah sezon boyunca götüreceğiz. Fenerbahçe maçında Amrabat'ın isteği ve arzusunu kullanmak istedim. Biz yabancı oyuncularımızla sezon başı bu kural (6+0+4 kuralı) uygulamaya başlanacak denildiği andan itibaren bir toplantı yaparak açık açık her şeyi konuştuk. Dört arkadaşımızın direkt tribüne çıkacağı, birkaç hafta maçlara çıkılmadığı zaman olabileceğini konuştuk ve onlar da bize çok güzel cevap verdiler. Bazı maçlarda bazı arkadaşlarımız olmayabilir. Bu, o günkü şartlara göre değişir. Fenerbahçe maçı gibi bir derbide oyuncumuzun yapacağı bir hata onu yanlış gösterebilirdi, kötü gösterebilirdi. Onu korumak da istedim biraz. Bizim için önemli bir oyuncu, o da yeri geldiğinde oynayacaktır."

    "Galatasaray'a layık olmaya çalışıyoruz"


    Yeni sezonun, futbolun tüm paydaşlarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Terim, "İnşallah sakatlıksız, kazasız, belasız, hadisesiz, herkesin mutlu ve başarılı olacağı bir yıl olur. Ayrıca buradan Galatasaraylılara sevgilerimi gönderiyorum. Allah'a şükür şu ana kadar iyi başladık. Hem Emirates Kupası'nda oynadık ve kazandık hem de Süper Kupa'yı alarak Galatasaraylıları sezon sonunda bıraktığımız yerde mutlu etmeye devam ediyoruz. Sezona başlarken ümit ediyorum ki, hepimizin beklentisi olan başarıları da hayırlısıyla kulübümüze kazandırırız. Bunun için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Galatasaray'a layık olmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu becerebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow