hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçay: Rakip iyi organize oldu

    Akçay: Rakip iyi organize oldu
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 2-0 yenilen Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, rakiplerinin son bölümde daha iyi organize olarak maçı kazandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akçay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendilerini sınama açısından önemli bir maç olduğunu dile getirerek, "Sahadaki duruşumuz bence biraz daha gelişmeli. Beşiktaş'ın son bölümde daha da organize olması ve yetenekli oyuncularının devreye girmesi, onlar için bir üstünlük sağladı. Beşiktaş'ı kutluyorum" dedi.

    Sahadaki duruşlarının daha iyiye gittiğini vurgulayan Mustafa Reşit Akçay, şunları söyledi:

    "Üçüncü bölgedeki organizasyonlarımızın biraz daha düzelmesi için çalışma yapmamız gerekiyor. Bu belki oyuncu katılımı ya da oyuncularda rotasyonlarla mümkün olabilir. Genel anlamda fiziksel değerlerimiz daha yükseliyor. Maçın uzun bir bölümde kora kor bir mücadele oldu ama son bölümlerde Beşiktaş'ın biraz daha istekli ve arzulu oyunu, bizim biraz dikkatsiz oluşumuz ve iki golün de savunma oyuncumuza çarparak kaleyi girmesi, bu akşamki şanssızlıklarımızdan bir kaçıydı. Beşiktaş, son bölümde daha organize olması nedeniyle maçı kazandı."

    Akçay, Beşiktaş karşısındaki mücadeleleri için kötü değerlendirmelerin yapılabileceğini ancak buna katılmadığını anlatarak, "Trabzonspor'un takım olma yolundaki duruşu ve kompakt bir yapıya kavuşması biraz zaman alacak ama çok iyi gelişmeler olduğunu düşünüyorum. Belki sonuca gitmekte zorluk yaşayacağız ama bunu 3-4 hafta sonra çok farklı olarak sizinle tekrar konuşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

    Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmanın, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda hafta içinde Arnavutluk'un FK Kukesi ekibi ile yapacakları mücadeleye olumlu yansıyacağını vurgulayan Akçay, "Kukesi maçının hem bizim için hem de takımımız için hayati bir çizgisi var. Bunu oyuncularımızla zaten konuşuyoruz. Bu maçı çok önemsiyoruz" dedi.

    Karşılaşmada agresif tavırlarıyla dikkati çeken ve bir pozisyonda Mustafa Pektemek'e sert bir müdahalede bulunan Colman ile ilgili bir soru üzerine Akçay, "Colman'ın oradaki hamlesi topaydı. Sanırım biraz sert olmuş, bundan dolayı Colman adına özür dileriz. Niyetimiz orada rakibi sakatlamaya yönelik değildir. Zaten Colman'ın sarı kartı olması nedeniyle ilerleyen süre içerisinde değiştirdik. Bu, taktiksel değil, mecburi bir değişiklikti" ifadelerini kullandı.

    - Futbolcuların görüşleri

    Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho ise kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Oyunu kontrol ettiğimiz zamanlar da oldu ama Beşiktaş genelde bizden biraz daha iyiydi. Artık bunu geride bırakmamız lazım. Kısa süre içinde önemli bir maç oynayacağız. Moralimizi bozmadan devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

    Olcan Adın da Beşiktaş karşısında kötü mücadele ettiklerini ve istemedikleri bir sonuç aldıklarını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow