hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmander Norwich City'ye kiralandı

    Elmander Norwich Cityye kiralandı
    expand

    İngiltere Premier League ekiplerinden Norwich City, Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander'i sezon sonuna kadar kiraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 32 yaşındaki İsveçli futbolcunun sarı kırmızılı takımdan sezon sonuna kadar kiralandığı belirtildi. Açıklamada, golcü futbolcunun daha önce 3 yıl Bolton'da forma giydiği ve Norwich City'nin bu sezonki 8. transferi olduğu kaydedildi.

    Elmander ise İngiliz ekibine gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Antrenmanlara başlamayı ve maçlara çıkmayı dört gözle bekliyorum. Norwich City'nin harika taraftarları olduğunu ve stadyumda harika bir atmosfer yaşandığını biliyorum. Ayrıca birkaç futbolcuyu da tanıyorum. Anlaşmaya varılmasından dolayı memnunum" ifadesini kullandı.

    Norwich City Menajeri Chris Hughton da Elmander'in kiralanmasıyla ilgili, "Elmander tecrübesindeki bir futbolcuyu kadroya katmaktan çok mutluyum. Onu takımımızda görmek harika" değerlendirmesinde bulundu.

    İngiliz ekibi, yaz transfer döneminde Javier Garrido, Ricky van Wolfswinkel, Gary Hooper, Leroy Fer, Carlo Nash, Nathan Redmond ve Martin Olsson'u renklerine bağlamıştı.

    Ne kadar alacak?

    Galatasaray, futbolcusu Johan Elmander'in İngiliz 
    temsilcisi Norwich City'e sezon sonuna dek kiralanması karşılığında 1 milyon 425 bin 429 İngiliz Sterlini alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Johan Elmander'in Norwich City Football Club Plc'ye 2013-2014 sezonunun sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Norwich City Football Club Plc, şirketimize 1.425.429 İngiliz Sterlini ödeyecektir" denildi.

    Elmander'in Galatasaray kariyeri

    İngiltere Premier Lig ekiplerinden Norwich City'ye kiralanan ve sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Johan Elmander'in 2 sezon süren Galatasaray kariyeri sona erdi. 

    Sarı-kırmızılı takımın tarihindeki en kötü dönemlerinden birini geçirdiği 2010-2011 sezonunun ardından, 2011-2012 sezonu başında İngiltere Premier Lig takımlarından Bolton Wonderers'tan transfer olan İsveçli golcü, Ünal Aysal'ın başkanlığa seçildiği ve teknik direktör Fatih Terim'in üçüncü kez takımın başına geçtiği kritik bir dönemde yakalanan çıkışın önemli mimarlarından biri oldu. 

    Galatasaray'daki iki sezonunda iki lig şampiyonluğu, iki TFF Süper Kupa şampiyonluğu gören ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan takımın parçası olan Elmander, özellikle ilk sezonundaki performansıyla parmak ısırttı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda, tamamı ligde ve 35'i ilk 11'de olmak üzere 36 karşılaşmaya çıkan Elmander, rakip fileleri 12 kez havalandırırken, özellikle kritik derbi maçlarda attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandırdı. 

    Zaman zaman yaşadığı sakatlıklarla takımdan uzak kalan, ardından 2012-2013 sezonu başında Burak Yılmaz'ın transferiyle daha az süre almaya başlayan İsveçli futbolcu, geride kalan sezonda, beklentilerin altında kaldı. Ligde 16, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 maç oynayan Elmander, filelere yalnızca 5 gol gönderebildi. 

    Galatasaray formasıyla iki sezonda toplam 60 resmi maça çıkan Elmander, 17 gole imza atmış oldu. 

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu sezon 6+0+4 olarak uygulamaya koyduğu yabancı sınırlaması, Johan Elmander'in takımda kalma şansını yitirmesine neden oldu. 

    Sarı-kırmızılı ekibin yeni yabancı transferler için takımda yer açma çalışmaları kapsamında gözden çıkarılan isimlerden olan Elmander, Galatasaray'a geldiği gibi yine İngiltere Premier Lig'in yolunu tuttu ve bu kez Norwich City ekibinin kadrosuna katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow