hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Rakip sürpriz yapmadı"

    Rakip sürpriz yapmadı
    expand

    Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Kukesi oyun planında çok fazla değişikliğe gitmedi, bu da bizim önlem almamızı kolaylaştırdı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akçay, Kukesi'nin, hücum bölgelerindeki oyuncularının iyi bir performansla oynadıklarını, ikinci maçta buna dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

    Rakibe saygının kendileri için esas olduğunu vurgulayan Akçay, Kukesi'nin, hala ikinci maçta çok dikkat edilmesi gereken bir takım olduğuna işaret etti.

    Akçay, "İlk ayakta, 2-0 galibiyat bizim için avantaj gözüküyor. Bu avantajla evimize döneceğiz ancak asla dikkatsiz olmayacağız" diye konuştu.

    -"Ortak akıl önemli"

    Teknik Direktör Akçay, futbolcularının maçta ortak akılla oynadıklarını, yollarına bu felsefeyle devam edeceklerini söyledi.

    Akçay, "Bu konuda inatçı olacağız, buna uyanlarla devam edeceğiz. Etmeyenler kenarda bekleyecek. Ortak yapıya her türlü açıdan ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Her alanda takım olarak bütünlük sergilemek zorundayız. Bu devam edecek" şeklinde konuştu.

    Trabzonsporlu futbolcuların, maç boyunca birbirlerini desteklemelerinin önemli bir sinerjinin işareti olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Akçay, bu durumdan sevinç duyduğunu belirtti.

    Akçay, "Bu, teknik heyet olarak bizim işimizi kolaylaştırır. Birbirine sahip çıkan, birbirinin arkasını kollayan oyuncular olduğu sürece, Trabzonspor'un etkinliğinin süreceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    -"Suriye ve Mısır'da olanlar bizi üzdü"

    Futbolcu Aykut Aygün, Suriye'de yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

    Maç hakkında konuşmak istemediğini belirten Aygün, Türkiye'yi ve bütün Müslümanlar'ı, Suriye'de ve Mısır'da yaşayan Müslümanlar için dua etmeye çağırdı.

    Adrian Mierzejewski de Kukesi ile oynadıkları maçının kolay olmadığını, ancak deplasmanda 2-0'lık sonucun iyi bir skor olduğunu söyledi.

    Kukesi maçında, kendini kanıtlamak istediğini ifade eden Mierzejewski, "Penaltının gol olması da benim için iyi oldu. İlk 11'de oynamaktan çok mutluyum. Gol attık, asis yaptık. İlk 11'de yerimizin olduğunu göstermekten mutluyum" dedi.

    Bu arada, Trabzonspor'u Tiran'daki maçında Kosovalı ve Makedonyalı Türk futbolseverler de yalnız bırakmadı.

    Kosovalı ve Makedonyalı Trabzonspor tutkunları, maç boyunca takıma yoğun destek verirken, bazı taraftarlar maç sırasında, üzerinde "Mursi'ye destek" yazılı pankart açtı.

    Maç esnasında, ayrıca bazı Kukesi taraftarlarının, sahaya yabancı madde attıkları görüldü.

    Maç sonrasında da polisin Trabzonspor'un sevincini paylaşan taraftarlara sert davranması dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow