hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Başkanı'nı kınadılar

    Trabzonspor Başkanını kınadılar
    expand

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, Volkan Şen'le açıklamalarından dolayı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, Trabzonsporlu futbolcu Volkan Şen'in, Çaykur Rizespor maçında ağlayarak sahayı terk etmesiyle sonuçlanan tribünden küfür edilmesi olayını ve Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamasını kınadı.

    Volkan Şen'in, ağlayarak sahayı terk etmesiyle sonuçlanan tribünden küfür edilmesi olayını ve Kulüp Başkanı Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarını kınamak için külüp binasında basın açıklaması yapan futbolculara, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz ile Teknik Direktör Turhan Özyazanlar da toplantıya katılarak destek verdi.

    Başkan Kılavuz, yeni sezonda stadyumlarda küfrün yer almamasını istediklerini belirterek, "Küfür eden seyircinin maçlarımıza gelmesini istemiyoruz" dedi.

    Spor alanlarında küfür ve şiddet tohumları yerine hoşgörü, sevgi ve barış tohumları ekilmesi gerektiğini dile getiren Kılavuz, "Stadyumlar arena, sporcular da gladyatör değildir. Kişilik haklarına yapılan saldırılar son bulmalı. Volkan Şen üzerinden olumsuz davranışları da kınadığımız ifade ediyorum" ifadesini kullandı.

    Teknik Direktör Turhan Özyazanlar da herkesin bu tür davranışları kınaması gerektiğini söyledi.

    - "Küfür yemek istemiyoruz"

    Futbolcular adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Kaptan Erhan Eren ise sahada her onurlu çalışan gibi sadece mesleğini icra etmeye çalışan futbol emekçilerinin küfürü hak etmediğini söyledi.

    "Ne sahada mücadele eden biz sporcular, ne maçı yöneten hakemler ve ne de kulübedeki hocalarımıza asla küfür ve hakareti kabul etmiyoruz" diyen Eren, şöyle konuştu:

    "Sahada işini yapmaya çalışan savunmasız sporculara hakaret ve küfür etmeyi marifet sayanlara şunu hatırlatma isteriz. Sizin de anneniz, ablanız ve evladınız var. Kendinize yapılmasını istemediğinizi neden bize reva görüyorsunuz. Lütfen kendinizi bizim yerimize koyun ve düşünün. Küfür etmeyi kendisine meslek edinen bu kişiler, kendi mesleklerini icra ederlerken beğenilmediklerinde müşterilerinin toplanıp, onlara küfür ve hakaret edilmesini hatta işlerinden olmalarını nasıl karşılarlar.

    Volkan Şen'in maçta uğradığı hakaret ve küfür sonucunda dayanamayıp ağlayarak sahayı terk etmesini 'Profesyonellikle bağdaşmaz' diyen ve yapılan hakareti mubah görerek, küfürlere sessiz kalan zihniyeti kınıyoruz. 'Profesyonelsin her türlü hakareti kabul edeceksin' diyen yönetici mantığını daret ediyoruz."

    Her insanın işini yaparken hata yapabileceğini ifade eden Eren, "Diğer kulüp yöneticilerinin ve duyarlı taraftar gruplarının da bu yönlü açıklama yapmalarını ve biz spor emekçilerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bizler nasıl ki seyircilere dönüp laf söylemiyorsak, duyarlı ve iyi niyetli taraftarlarında bize sahip çıkıp bu tür davranışlarda bulunanları durdurmalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow