hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçay'dan Akhisar değerlendirmesi

    Akçaydan Akhisar değerlendirmesi
    expand

    Akhisar Belediyespor'a 3-0'lık yenilginin ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Önümüzdeki süreci değerlendirerek, yolumuza devam edeceğiz, kaybedilmiş bir şey yok" dedi.

    Mustafa Reşit Akçay oyunun son 20 dakikalık bölümü dışındaki mücadeleden memnun olduğunu, gol pozisyonu bulmalarına rağmen bunları değerlendirememelerinin rakibin direncini artırdığını vurguladı. Rakiplerinin maça iyi konsantre olduğunu ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

    ,"Kompakt bir yapıyı koruyamadık. Birebir savunmada çok dikkatli ve başarılı olamadık. Bunlar bizim için önemli noktalardı. Buralarda başarısız olmamız 3-0'lık mağlubiyeti getirdi. Biz, Trabzonspor'uz, zaman zaman böyle maçlar oynayabiliriz. Disipline değer vermemiz gerekiyordu. Telafi edebileceğimiz bir maçı geride bıraktık. Önümüzdeki süreci değerlendirerek, yolumuza devam edeceğiz, kaybedilmiş bir şey yok."

    Akçay, futbolda zaman zaman böyle sonuçların çıkabileceğini belirterek, "Futbolcularımla çalışan biri olarak, onların daha iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Bu, biraz bizim yönlendirmemiz, biraz da onların sahiplenmesine bağlı. Her şeyi düzeltip, rayına oturtmak mümkün" dedi.

    Oyundan çıkan Adrian'ın hareketlerinin hatırlatılması üzerine ise Akçay, şunları kaydetti:

    "Ben, tavırlara çok takılan biri değilim. 'Adrian oynamak istiyor ve oyunda kalmak istiyor ama siz oyundan alıyorsunuz' diye bu çelişkiler yaşanabilir, daha sonra da yaşanacaktır. Meslek hayatımızda böyle şeyler olabilir. Soyunma odasında da konuşuyoruz. Hiçbir sorun yok yine oynatacağız, yine oyuna koyacağız Adrian'ı."

    Akçay, Akhisar Belediyespor taraftarının maçtan önce Volkan Şen'i tribünlere çağırmasıyla ilgili, "Akhisar Belediyespor taraftarı centilmence bir yaklaşım göstermiş, Volkan'ın geçen haftaki hareketi farklı açılardan yorumlanabilir, O hareket Türkiye'de küfürle ilgili bir milat olabilir, buna farklı yerlerden bakanlar da oldu" değerlendirmesinde bulundu.

    Transfer konusunda önceliklerinin forvet olduğunu vurgulayan Akçay, sol bekte Olcan Adın'ın iyi performans gösterdiğini söyledi.

    Futbolcular

    Olcan Adın da müsabakada kötü goller yediklerini ve mağlup olduklarını belirterek, milli maçlar için lige verilen arada toparlanacaklarını söyledi. Sol bekte oynamaktan rahatsız olmadığını kaydeden Olcan, "Hocam nerede görev verirse oynayabilirim" dedi.

    Zokora ise kötü bir skorla mağlup ayrıldıklarına değinerek, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Öte yandan, karşılaşmanın ilk yarısında oyundan çıkan Giray Kaçar'ın önemli bir şeyinin bulunmadığı, tecrübeli oyuncunun durumunun çekilecek MR'ın ardından belli olacağı bildirildi.

    Akhisar Belediyespor cephesi

    Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da, "Net bir skorla ve oyun disiplininden kopmadan aldığımız galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum" dedi. Hamzaoğlu, müsabaka öncesinde sahaya yansıtmayı düşündükleri her şeyi uyguladıklarını, Trabzonspor'a ikinci bölgede alan vermemeye çalıştıklarını söyledi.

    İlk golü attıktan sonra telaşlı bir oyun ortaya koyduklarını belirten Hamzaoğlu, "Ancak ikinci yarı daha sakindik ve topa sahip olmaya başladık, 2 gol daha bulduk. Net bir skorla ve oyun disiplininden kopmadan aldığımız galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum" dedi.

    Hamzaoğlu, bir soru üzerine, Gekas konusuna artık bir nokta koymak gerektiğini dile getirerek, "Gekas, geçen sene bizim çok önemli açığımızı kapattı. Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı ama anlaşamadık. Onun beklentileri farklıydı, bizim yapabileceklerimiz ortadaydı. İstediği para çok değildi ama Süper Lig'de biraz daha deneyimli olsak o parayı kendisine verebilirdik. Umarım oynayacağı kulübe faydalı olur" diye konuştu.

    Milli takım

    A Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapacağı, bu konuda çalışmayan bazı teknik direktörlerin sözlerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

    "Bu, doğaldır. Biz de dışarda kalsak üzülürüz. Ancak bir seçiçi kurum var, bu onların seçimidir. Benim için buna layık görülmem gurur verici. Başta Fatih Hoca olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Elimizden geleni yapacağız, inşallah iyi olacaktr. Takım çalıştırmak zor gözükse de bunun pozitif yansımaları olacaktır."

    Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa ise güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Geçen hafta beklemediğimiz mağlubiyetin ardından bu hafta oynadığımız iyi oyunu ve galibiyetlerimizi devam ettirmek zorundayız" dedi. Çağdaş Atan da ilk golü attıktan sonra oyunun kontrolünü ele geçirdiklerini, özellikle 2. yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow