hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almeida sakata geldi

    Almeida sakata geldi
    expand

    Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile oynadığı maçta sakatlanan Hugo Almeida'nın, sağ arka baldırında çekme olduğu, durumunun yapılan kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

    Spor Toto Süper Lig'in bu sezon puan kaybetmeyen tek takımı Beşiktaş, 3. hafta maçında Gaziantepspor'u da yenerek 3'te 3 yaptı ve 9 puanla liderliğini sürdürdü.

    Trabzonspor (2-0) ve Kayseri Erciyespor (4-2) galibiyetlerinin ardından 3. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Gaziantepspor'u ağırlayan siyah-beyazlılar, Almeida'nın biri penaltıdan olmak üzere golleriyle sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak, geçen hafta 144 maç sonra elde ettiği liderliği korudu.

    5 sezon sonra 3'te 3 yaptı

    Beşiktaş, Gaziantepspor'u yenerek 5 sezon sonra ligin ilk 3 maçını galibiyetle kapadı. Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda evinde Konyaspor'u 1-0,
    deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1, Gaziantepspor'u da 1-0 yenerek ilk 3 haftayı kayıpsız geçmişti.

    Beşiktaş, bu sezon da Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor'u mağlup ederek, yoluna firesiz devam etti.

    Almeida 4 maçtır gol atıyor

    Gaziantepspor karşısında Beşiktaş'ın ilk 2 golünü kaydeden Portekizli futbolcu Hugo Almeida, bu sezon üst üste 4. resmi maçında da gol atmayı başardı. Sadece ligin ilk haftasında sonradan oyuna girdiği ve 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada gol atamayan Almeida, Tromsö ile oynanan 2 UEFA Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmasıyla, Süper Lig'deki Kayseri Erciyesspor maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırdı.

    Gaziantepspor'u da boş geçmeyen ve 2 gol atan Portekizli futbolcu, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı.

    Almeida'nın Gaziantepspor'a 7. golü

    Hugo Almeida, Türkiye kariyerinde en çok golü Gaziantepspor'a attı. Portekizli futbolcu, bu akşam attığı 2 golle birlikte Gaziantepspor'a karşı toplam 7. golünü kaydetti.
    Almeida, kırmızı-siyahlı fileleri 5 kez Süper Lig'de, 2 kez de Türkiye Kupası'nda havalandırdı.

    Almeida 67. dakikada sakatlandı

    Attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Hugo Almeida, karşılaşmanın 67. dakikasında sakatlanarak, oyundan çıktı. Topsuz alanda sağ bacağını tutarak yere düşen Almeida, daha sonra sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Sağ arka baldırında çekme olan Portekizli futbolcunun durumunun, yapılan kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

    Almeida'nın yerine Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu.

    3 lig maçında 8 gol

    Sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, galibiyetle kapadığı Spor Toto Süper Lig'deki 3 maçta toplam 8 gol kaydetti, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Trabzonspor ve Gaziantepspor'a ikişer, Kayseri Erciyesspor'a ise 4 gol atan siyah-beyazlılar, maç başına 2,66 gol ortalaması tutturdu.

    Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hep 2-0 kazandı

    Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 3 resmi karşılaşmayı da aynı skorlarla kazandı.

    Spor Toto Süper Ligde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor'dan sonra Gaziantepspor'u da aynı skorla 2-0 mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde de Tromsö karşısında 2-0 galibiyetle ayrılmıştı.

    Muhammed Demirci'ye sevgi gösterisi

    Siyah-beyazlı taraftarlar, 78. dakikada Olcay Şahan'ın yerine giren genç futbolcu Muhammed Demirci'ye 90. drakikada kullandığı serbest atışı öncesi ve sonrasında sevgi gösterilerinde bulundu. Serbest atış öncesi bu futbolcu lehine tezahürat yapan taraftarlar, topun direkten dönmesinin ardından da Muhammed'i ayakta alkışladı. Bu sırada
    teknik direktör Bilic de kenardan futbolcusunu alkışladı. Karşılaşma sonrasında taraftarların isteği üzerine Muhammed saha ortasında "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

    Taraftarlar ayrıca karşılaşma boyunca çok koşan ve mücadele eden Veli Kavlak lehine de tezahürat yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonrası takımı tribünlere çağırarak "Lider buraya" diye tempo tuttu. Futbolcular da tribünlere kadar giderek, taraftarları selamladı.

    Bu arada karşılaşmanın son anlarında sakatlanan Gaziantepsporlu Muhammet Demir, maça devam edemedi ve kırmızı-siyahlılar maçı 10 kişi tamamladı.

    UEFA'ya tepki

    Beşiktaşlı taraftarlar, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası nedeniyle UEFA'ya tepki gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın son dakikalarına doğru UEFA aleyhine tezahüratlar yaptı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow