hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bale: "Patron Ronaldo"

    Bale: Patron Ronaldo
    expand

    Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalayan Galli futbolcu Gareth Bale, kendisi ile aynı mevkide oynayan Cristiano Ronaldo'ya ilişkin, "Ronaldo benim için dünyanın en iyisi. Burada olmamdaki önemli faktörlerden biri de o. Burada patron o ve ondan çok şey öğrenmek istiyorum" dedi.

    Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılan tanıtımdan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan 24 yaşındaki futbolcu, Real Madrid'e geliş nedenlerini, "Efsanevi bir takımda oynamak, çocukluktan bu yana bir düşünü gerçekleştirmek, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak ve Cristiano Ronaldo ile oynamak" olarak açıkladı.

    Real Madrid tarafından henüz resmen açıklanmasa da futbol tarihinin en pahalı iki transferi arasında yer alan Bale, bu konuda yöneltilen soruya, "Hiçbir futbolcu kendine fiyat biçemez. Bu, kulüplerin işi. Benimle bir ilgisi yok. Birkaç sente de burada oynamak isterdim" yanıtını verdi.

    Tottenham başkanına sitemkar teşekkür

    "Bir futbolcu için Real Madrid gibi bir kulüpten gelen teklifi çevirmek kolay değil" diyen Bale, Tottenham Hotspur taraftarlarına ve ekonomik çıkarları için zor bir müzakere süreci yaşatmasına rağmen Kulüp Başkanı Lavy'ye teşekkür etti.

    Real Madrid formasını ilk olarak 8-9 yaşlarında kulübün bir hayranı olarak giydiğini anlatan Bale, "Burada olmam tamamen bir rüyanın gerçekleşmesi. Futbol yaşantımın bu kulüpte devam etmesinden çok memnunum. Her zaman, futbolun inanılmaz bir seviyede oynandığı İspanyol Ligi'ni izledim ve Real Madrid'i sevdim" diye konuştu.

    "Patron Ronaldo"

    Bale, kendisi ile aynı mevkide oynayan Cristiano Ronaldo'ya ilişkin yöneltilen bir soruyu ise "Ronaldo benim için dünyanın en iyisi. Burada olmamdaki önemli faktörlerden biri de o. Ondan daha iyisi yok. Burada patron o ve ondan çok şey öğrenmek istiyorum. Ronaldo'nun yardıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum" diye yanıtladı.

    Real Madrid'e sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için gelmediğini dile getiren Bale, "Bu kupayı kaldırmaya geldim. Real Madrid ile kulübün tarihindeki 10. Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak istiyorum. Efsanevi bir kulüp ve mükemmel bir takıma sahip" ifadesini kullandı.

    Real Madrid Kulübü'nün yöneticilerinden Emilio Butragueno ise "Gareth Bale, rekabetin çok yoğun olduğu bir kulübe gelmesine rağmen bize çok kupa kazandıracağından eminim" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow