hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA'dan doping uyarısı

    FIFAdan doping uyarısı
    expand

    FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Jiri Dvorak, yağ yakıcı ve zihin güçlendirici kullanan futbolcuların, doping test sonuçlarının pozitif çıkabileceği uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Almanya'daki Köln Spor Üniversitesine bağlı dopingi önlemeye yönelik araştırmalar yürüten merkez ve Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) akreditasyon verdiği Montreal Laboratuvarı tarafından yapılan güncel araştırmanın sonuçları, bazı destekleyici besin ürünlerinde "methylsynephrine", "hydroxyephrine" veya "oxyephrine" olarak da bilinen yasaklı "oxilofrine" maddesine rastlandığını gösterdi.

    Araştırmacılar, özellikle yağ yakıcı ve "neuroenhancer" olarak bilinen zihin güçlendirici kimi ürünlerde, "içindekiler" kısmında belirtilmemesine rağmen "oxilofrine" maddesine rastlama riskinin yüksek olduğunu bildirdi.
     
    FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dvorak, bu tarz destekleyici ürünlerin kullanılmasına kesinlikle karşı olduklarını vurgulayarak, "Futbolcular, bu gibi ürünleri tüketerek yalnızca sağlıklarına zarar verme değil aynı zamanda doping testlerinin pozitif çıkması riskiyle de karşı karşıyalar" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow