hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivasspor - Kasımpaşa: 1-2

    Sivasspor - Kasımpaşa: 1-2
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa, deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19. dakikada Babel'in sol kanattan kale alanına gönderdiği topu, yere uzanan kaleci Korcan eliyle çeldi. Bu pozisyonda topu önünde bulan Scarione, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

    25. dakikada Ziya'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Chahechouhe'nin ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı. 

     31. dakikada Aydın'ın sol kanattan kale alanına gönderdiği topa, Sivassporlu oyuncular dokunamayınca, kırmızı-beyazlı ekip net bir fırsattan yararlanamadı. 

    33. dakikada Da Costa'nın topu kafayla Korcan'a göndermek istediği sırada araya giren Sanharib'in yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü.  Dönen topu savunma uzaklaştırdı. 

    40. dakikada Sivasspor savunmasının arkasına gönderilen topu önünde bulan Babel'in müsait pozisyonda vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Korcan'dan döndü.  Scarione'ye çarpan top, auta çıktı.

    43. dakikada Kasımpaşa takımı farkı 2'ye çıkardı. Orta alanda kaptığı topla hızla rakip kaleye yönelen Viudez, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    45. dakikada Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Cicinho-Da Costa ikilisi geçti. Cicinho'nun dokunduğu topu yerden sert bir vuruşla filelere gönderen Da Costa, farkı 1'e indirdi: 1-2

    Maçın ilk yarısı, konuk ekip Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. 

    54. dakikada Sivasspor takımı beraberlik golüne çok yaklaştı. Cicinho'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, kale alanındaki Da Costa, topu kafayla filelere göndermek istedi. Rakip oyuncunun sırtına çarpan topu önünde bulan Da Costa'nın çapraz pozisyonda sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı. 

    59. dakikada Burhan'ın sağ kanattan kale alanına gönderdiği topa hareketlenen Kadir'in yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

    69. dakikada Chahechouhe'nin ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı. 

    70. dakikada sol kanattan Sancak'ın ortasında kale alanındaki Sanharib'in müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı. 

    78. dakikada organize gelişen Sivasspor atağında, Aydın'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Cicinho'nun vuruşunda, kaleci İlker topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalan dakikalarda iki takımın da geliştirdiği ataklar golle sonuçlanmayınca, konuk ekip Kasımpaşa, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

    Lopez: Rakibimizi tebrik ediyoruz

    Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yenik ayrıldıkları Kasımpaşa maçının ikinci yarısında üstün bir futbol sergilediklerini ancak sahadan puansız ayrıldıklarını belirterek, "Rakibimizi tebrik ediyoruz" dedi.

    Lopez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısının Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle geçtiğini ancak ikinci yarıda oyuna ağırlıklarını koyduklarını ifade ederek, "İkinci yarı bizim üstünlüğümüzle geçti ama futbol, golü daha çok atan takımın kazandığı bir oyun olduğu için, Kasımpaşa bu maçı kazandı, rakibimizi tebrik ediyoruz" diye konuştu.

    Sivassporlu oyunculardan Mehdi Taouil ise ikinci yarıda iyi pozisyonlar ürettiklerini ancak beraberliği sağlayamadıklarını söyledi. Mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını belirten Taouil, "Hayal kırıklığına uğradık" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı-beyazlı formayla ilk maçına çıkan Rafik Djebbour da 2-0 geriye düştükleri karşılaşmada Da Costa'nın golüyle moral bulduklarını, iyi pozisyonlar ürettiklerini ancak sahadan mağlup ayrıldıklarını söyledi.

    Sol bek Ziya Erdal ise Kasımpaşa'nın iyi bir kontratak takımı olduğuna dikkati çekerek, ikinci golü de kontraataktan yediklerini dile getirdi.

    Erdal, "Üzgünüz, ilk yarıda bize yakışmayacak bir futbol sergiledik" ifadesini kullandı.

    İyi bir takım olduklarını belirten Erdal, "Sivasspor, ilerleyen haftalarda üst sıralara çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

    - Kasımpaşa cephesi 

    Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ise "Sivas, her zaman zor bir deplasman. Sivasspor gerçekten iyi futbol oynayan bir takım. Bu hafta oyuncularımızla bayağı konuştuk ve çalıştık. İlk yarıda oyuncularımız söylediklerimizi yaptı, her şey yolundaydı. Verilmeyen bir gol var, net bir gol" diye konuştu.

    Maçın ilk yarısının son dakikasında serbest vuruştan yedikleri gole bahane bulmadığını ancak gol öncesi pozisyonun faul olmadığını savunan Arveladze, rakip oyuncunun iyi bir vuruş yaparak farkı 1'e indiren gole imza attığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarıda net pozisyonlardan faydalanamadıklarını belirten Arveladze, "İkinci yarıda bayağı baskı yedik ama sağ olsun oyuncularımız ayakta kaldı, takım ruhunu gösterdi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu zor deplasmandan galibiyetle dönmek, Kasımpaşa camiasını mutlu ediyor" dedi.

    Konuk ekibin oyuncularından Adem Büyük de "Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. İlk yarıda üst düzey bir futbol sergiledik, ikinci yarıda da iyi mücadele ettik ama ilk yarıya oranla daha az pozisyona girdik. İlk yarı sonunda soyunma odasına 2-0 girebilseydik daha rahat bir maç olacaktı" diye konuştu.

    Sivasspor'un iyi bir ekip olduğunu belirten Büyük, zor bir deplasmandan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

    Büyük, galibiyetten dolayı takım arkadaşlarını tebrik etti.

    Kaleci İlker Avcıbay ise 2-0 öne geçtiklerini ancak ilk yarının son dakikasında attığı golle ikinci yarıya moralli çıkan Sivasspor'un, taraftarının desteğiyle baskı kurduğunu söyledi.

    Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını belirten Avcıbay, bu baskıya rağmen iyi mücadele ederek sahadan galip ayrılmasını bildiklerini dile getirdi.

    Çok sevdiği ve kariyerine saygı duyduğu kaleci Jan Isaksson'u bu maçta elinden geldiği kadar aratmadığını ifade eden Avcıbay, Kasımpaşa'nın başarısı için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow