hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım'a para cezası

    Aziz Yıldırıma para cezası
    expand

    Aziz Yıldırım'ın reddi hakim talebini karara bağlayan mahkeme, talebin reddine karar verdi.

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kendisi ile Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun "kulüp üyeliklerinin tespiti" davasındaki "reddi hakim" talebi, 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedildi. Mahkeme, ret talebinin kötü niyetle yapıldığı gerekçesiyle, Yıldırım'a 2 bin lira para cezası verdi.

    Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Dilek Gökkoyun'un Yıldırım'ın "reddi hakim" talebini reddederek konunun kararlaştırılması için bir üst mahkeme olan 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdiği talep, karara bağlandı.

    Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Kemal Gündüz'ün talebe ilişkin verdiği kararda, Aziz Yıldırım'ın hakim Dilek Gökkoyun ile hukuki husumetleri doğduğu gerekçesiyle "reddi hakim" talebinde bulunduğu belirtildi.

    Hakim Gökkoyun'un talebin reddedilmesi yönünde görüş beyan ettiği hatırlatılan kararda, Aziz Yıldırım'ın hakim Gökkoyun'a söylediği sözler doğrultusunda "hakaret" davası açıldığı bildirildi.

    Yargılama sürerken taraflardan birinin mahkeme hakimi hakkında şikayette bulunması veya buna karşı dava açmış olmasının "davası olmak" anlamında yorumlanamayacağı anlatılan kararda, böyle bir kabulün yargılamayı yapan tüm yargıçların kötü niyetli taraflarca reddedilmesini kolaylaştıracağı gibi kötü niyetli kişilerce açılacak davalar ve şikayetler sonucu davaya bakan yargıçların sağlıklı, baskıdan uzak ve özgür iradeleri ile görev yapmalarına da engel olacağı savunuldu.

    Kararda, Gökkoyun'un, Hukuk Mahkemeleri Kanunu uyarınca gerekli şartların gelişmediği gerekçesiyle "reddi hakim" talebinin reddine karar verilmesini talep ettiği belirtildi.

    Talebin reddine

    6. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Gündüz tarafından verilen kararda, Aziz Yıldırım'ın hakim Dilek Gökkoyun hakkında söylediği sözler sebebiyle soruşturma açıldığı anımsatılarak, Yargıtay içtihatlarına göre yargılama sürerken taraflardan birinin mahkeme hakimi veya heyeti hakkında şikayette bulunması ve aleyhlerine dava açılmış olması ya da bu olayda olduğu gibi taraflardan biri hakkında duruşma hakimine açılmış olan soruşturmada şikayetçi olduğunu belirtmesinin "düşmanlık" olarak nitelendirilemeyeceği vurgulandı.

    Kararda, bu nedenle Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun gerekli maddesinde belirtilen ret sebebinin oluşmadığı, talepte bulunan vekilin "reddi hakim" yetkisinin bulunmadığı ve bu nedenle talebinin haksız olduğu gerekçesiyle talebin reddine karar verildiği açıklandı.

    Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 42. maddesi uyarınca ret talebinin kötü niyetle yapıldığının anlaşıldığı belirtilen kararda, Yıldırım'a 2 bin lira para cezası verildiği
    kaydedildi.

    Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Dilek Gökkoyun, geçtiğimiz günlerde Aziz Yıldırım'ın "reddi hakim" talebinin reddine karar vermiş, gerekli incelemenin yapılması için dosyadaki talebi üst mahkemeye iletmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow