hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Di Canio'nun görevine son verildi

    Di Canionun görevine son verildi
    expand

    İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland, İtalyan teknik direktör Paolo Di Canio'nun görevine son verildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2013'ün mart ayında 2,5 yıllık anlaşma imzalanan 45 yaşındaki Di Canio'nun yerine geçici olarak Kevin Ball getirildi.

    Ball, yarın İngiltere Lig (Capital One) Kupası'nda Peterborough United ile oynanacak karşılaşmada, takımın başında olacak.

    Di Canio'nun çalıştırdığı Sunderland, 5 hafta geride kalırken yalnızca bir puan topladı ve 20 takımlı ligin son sırasında yer aldı. Son olarak West Bromwich Albion'a deplasmanda 3-0 yenilen ekip, 5 maç sonunda kalesinde 11 gol gördü.

    -Mussolini hayranı Di Canio

    Sunderland yönetiminin, kendisini faşist olarak niteleyen Di Canio'yu takımın başına getirmesi, Britanya İşçi Partisi Lideri Ed Miliband'ın kardeşi olan asbaşkan David Miliband'ın tepkisine yol açmış ve Miliband, kulübün yönetim kurulundan istifa etmişti.

    Siyasi görüşünü, "Faşistim ama ırkçı değilim" diyerek anlatan Di Canio, otobiyografisinde de İtalyan faşist diktatör Benito Mussolini'ye hayranlığından bahsetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow