hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA'dan Trabzonspor'a nostalji

    UEFAdan Trabzonspora nostalji
    expand

    UEFA, Trabzonspor'un kendi sahasında İtalyan temsilcisi Lazio ile 3 Ekim'de oynayacağı maçı, iki ekip ekip arasında daha önce oynanan maçlarla karşılaştırdı.

    UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer alan Trabzonspor'un Avrupa arenasında Lazio ile daha önce de karşılaştığı vurgulandı.

    UEFA Kupası'nın 1994-1995 sezonu üçüncü turunda o dönem Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor ile Zdenek Zeman'ın teknik direktörlüğünü üstlendiği Lazio'nun sahada yer alan oyuncularına yer verilirken, yapılan iki maçtan da 2-1'lik skorlarla İtalyan ekibinin galip ayrıldığı hatırlatıldı.

    Trabzon'un Avrupa'da eli bükülmüyor

    Trabzonspor'un bu sezonki Avrupa performansına dikkat çekilen haberde, Karadeniz temsilcisinin oynadığı 9 maçtan 6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgisiz ayrıldığı ve son olarak UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki ilk maçında da Apollon Limassol'u deplasmanda 2-1 yenerek iddiasını gösterdiği kaydedildi.

    Kral Henrique

    Karadeniz temsilcisinin Brezilyalı forveti Paulo Henrique'nin oynadığı 6 maçta attığı 7 golle krallık yarışında zirvede olduğu vurgulanırken, teknik direktör Mustafa Akçay'ın antrönörlük eğitimi döneminde Ajax'ı gözlemlediği öne sürüldü. Akçay'ın 2009/10 sezonunda alt ligde mücadele eden Tavşanlı Linyitspor'u bir üst lige taşıdığı, daha sonra
    1461 Trabzon'daki başarılı performansı ile Trabzonspor'un başına geçtiği anımsatıldı.

    Trabzonspor, İtalyan takımlarıyla oynadığı son 10 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Lazio ise, Türk takımlarıyla yaptığı son 10 mücadelede 2 bereberlik ve 2 mağlubiyet alırken, sahadan 6 kez galibiyetle ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow